Tips voor zachte voeten

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Onze voeten dragen ons iedere dag. Door alle belasting kun je last krijgen van eelt en droge voeten. Juist onze voeten verdienen wat extra aandacht. Hoe zorg je ervoor dat de huid van je voeten lekker zacht blijft? In dit artikel geven we tips voor zachte voeten (als een baby).

Tip: hier vind je nog meer tips om droge voeten te voorkomen en te behandelen.

1. Eelt verwijderen

De nummer #1 vijand van zachte voeten is eelt. Een klein beetje eelt is niet zo'n probleem. Echter, overtollig eelt voelt niet fijn en kan zelfs pijn doen. Het eelt heeft vaak een net wat andere kleur dan de rest van je huid en dat ziet er niet zo mooi uit.

Zelf eelt verwijderen, hoe pak je dat aan? Er zijn verschillende tools:

De vijl, de puimsteem en de rasp werken lekker snel, maar kijk wel uit dat je niet te veel vijlt of raspt. Dan kun je de gezonde huid beschadigen.

Met een eeltcrème en -sokken moet je wat meer geduld hebben, maar het is wel lekker makkelijk.

Tip: neem een lekker voetenbadje voordat je overtollig eelt gaat verwijderen. Dan gaat het verwijderen een stuk makkelijker.

2. Neem een voetenbad

Neem een voetenbad met badzout of een lekkere olie. Dat maakt je huid zacht. Zeker als je het voetenbad afsluit met een voetscrub.

  1. Neem een teiltje waar je voeten goed in passen.
  2. Vul het teiltje met warm water.
  3. Voeg badzout of een olie naar keuze toe.
  4. Laat je voeten ongeveer een kwartier in het water weken.
  5. Droog je voeten en tenen na het voetenbad goed af.

zachte voeten baby

3. Scrub regelmatig je voeten

Een scrub helpt om dode huidcellen te verwijderen. En daardoor wordt je huid lekker zacht. Scrub je voeten daarom regelmatig. Bijvoorbeeld één keer per week. Je kunt een speciale voetenscrub gebruiken of scrubhandschoentjes.

Scrubben kun je het beste doen nadat de huid van je voeten een tijdje in water geweekt heeft. Bijvoorbeeld aan het eind van je douche of bad of na een voetenbadje.

4. Hydrateer je voeten

Voor een mooie zachte huid is hydratatie onmisbaar. Lekker smeren dus! Bijvoorbeeld met een speciale voetencrème of gewoon met bodylotion. Bodybutter of olie is ook fijn. Als je je voeten extra wilt verwennen, kun je een hydraterend voetenmasker nemen.

5: Ga naar een pedicure

Wil je je voeten echt helemaal in topconditie hebben? Breng dan zo nu en dan een bezoekje aan een pedicure. Die zorgt voor een babyzacht huidje en verzorgde nagels.

Bonustip: draag goede schoenen

Goede schoenen helpen om je huid gezond en zacht te houden. Dat zit zo: strakke schoenen of schoenen met vervelende drukplekjes zorgen voor extra druk en wrijving op je huid. Daardoor maakt je huid meer eelt aan, om zichzelf te beschermen.

Draag daarom schoenen die goed passen en die niet voor extra druk zorgen. Zo voorkom je te veel eeltgroei en blijven je voeten makkelijker zacht.