Laatst toegevoegde bedrijven
-
Maashees, Noord-Brabant06-12-2024
-
Hoofddorp, Noord-Holland04-12-2024
-
Oud-Beijerland, Zuid-Holland02-12-2024
-
Vlissingen, Zeeland24-11-2024
-
Wanssum, Limburg15-11-2024
Wanneer de voeten hevig pijn doen, bijvoorbeeld doordat er zich likdoorns, eelt of ingegroeide nagels bevinden zijn er bepaalde technieken om deze voeten te ontlasten van de pijn. Een van deze pijn verminderende technieken zijn de drukvrijtechnieken. Hiermee worden de drukplekken onder of op de voeten of de tenen ontlast. Dit wordt gedaan door middel van een viltring of beschermend materiaal tussen, op of om je tenen. Voor de bal van een voet kan een polsterverband aangebracht worden om op deze manier de voet te beschermen. Een gaasje in de nagelwal aanbrengen kan een ingroeiende teennagel voorkomen.
Wanneer je veel last hebt van eelt, wratjes of een likdoorn is het verstandig om naar een pedicure te gaan. Zij zijn gespecialiseerd in het behandelen van de voeten. Wanneer ze zijn ingeschreven in het KwaliteitsRegister voor Pedicures weet je dat ze op de hoogte zijn van de meest up-to-date pedicure behandeltechnieken. Ook voor hamertenen, ingegroeide nagels en een ‘hallux valgus’ kan de drukvrijtechniek uitkomst bieden. Een ‘hallux valgus’ is een dikke knobbel aan de zijkant van de voet onder de grote teen. Wanneer het om eelt of likdoorn gaat, dan wordt deze natuurlijk eerst verwijderd en daarna worden ze drukvrij gelegd. Dit gebeurt met verschillende materialen wat ervoor zorgt dat de cliënt weer aangenaam kan lopen. Hierbij heeft hij of zij dan geen last van deze pijnlijke punten. De anti-drukpleisters zullen in de schoen verder voor geen irritatie zorgen.
Sommige pedicures gebruiken voor de drukvrijtechniek de vilttechniek, welke al jarenlang goed ervaren word bij verschillende voetklachten. Het is afhankelijk van het soort aandoening en de plek waar het probleem zich voordoet voor welke vilt er gekozen wordt. Zo wordt er voor onder de voet vaak een soort kussentje gebruikt en wanneer het de zijkant van de voet betreft word er een soort halve maan uit het vilt geknipt. Vervolgens blijft het een aantal dagen zitten, wat zorgt voor ontlasting van pijn op deze plek. Hierdoor krijgt het rust en kan het beter genezen. Alhoewel het maar een tijdelijke oplossing is kan het wel een goed voortraject bieden voor wanneer er wellicht een orthese nodig is of het kan als een bruggetje gebruikt worden naar de steunzool toe. Bij het verwijderen van een likdoorn is de vilttechniek vooral een soort bescherming tegen de gevoelige plaats en zorgt het dat het lopen weer makkelijker gaat.