KRP geregistreerd

ProCERT is de ontwikkelaar van het Kwaliteitsregister voor de Pedicure, het KRP. Deze hebben zij ontwikkeld om de kwaliteit binnen de pedicure te verbeteren en te waarborgen. Zowel voor zorgverzekeraars als consument en ketenpartners is het van belang dat de pedicures hun kennis en bekwaamheden op peil houden. Deze kwaliteitsontwikkeling wordt bijvoorbeeld door middel van cursussen of workshops gestimuleerd en in stand gehouden.

Het belang van inzicht in kwaliteit

Binnen een sterk ontwikkelde markt waarin zorgverleners steeds meer samenwerken is het belangrijk om als consument vast te kunnen stellen bij wie je moet zijn met pijnlijke voeten. Je bent dan immers op zoek naar professioneel gespecialiseerde pedicures en middels het Kwaliteitsregister krijg je inzicht waar je kwaliteit kunt vinden. De pedicures die hierin opgenomen zijn werken namelijk allemaal volgens een afgesproken protocol. Doordat alle pedicures deze richtlijn volgen is er eenheid in behandeling en kwaliteit. Bovendien biedt dit systeem ook de mogelijkheid aan bijvoorbeeld zorgverzekeraars om inzicht te krijgen in de kwaliteit en de professie van de geregistreerde pedicures.

De kwaliteitsnormen voor het KRP

Om in het Kwaliteitsregister opgenomen te worden dienen je kwaliteitsnormen aan te sluiten bij die van de brancheorganisatie. Deze kwaliteitsnormen zijn vakbekwaamheid, branchevereisten, actualisatie van kennis en kunde en kwaliteitsbewust handelen. Met vakbekwaamheid wordt bedoeld dat je de juiste opleiding genoten hebt en jezelf een medisch pedicure mag noemen of in dit beroep ondersteunend. Met branchevereisten wordt bedoeld dat je de richtlijnen van de branche waarborgt en dit zorgt ook weer voor innovatie binnen je kunnen en technische behandelkennis. Dit resulteert natuurlijk in actualisatie van kennis en kunde, waarbij je beroep continue aansluit op de maatschappelijke ontwikkelingen en veranderingen. Ook kwaliteitsbewust handelen is een logische kwaliteitsnorm, waarbij je continue voor verbetering en waarborging van de kwaliteit zorgt.

Kwaliteit en vooruitgang

Mede dankzij het Kwaliteitsregister van ProCERT en de updates van de branche blijft de pedicure een groeiend en bloeiend vak dat meegaat met de tijd en daardoor ook kwalitatief continue vernieuwd en daarmee natuurlijk ten allen tijde vooruitgang boekt. Dit is fijn voor de consument om van op de hoogte te zijn wanneer het op zoek gaat naar een pedicure voor de behandeling van pijnklachten aan de voet. Ook valt er op de website van ProCERT goed uit te vinden wat er binnen de zorgverzekering vergoed wordt en wat de patiënt zelf moet betalen.

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Arnhem, Gelderland
  19-07-2024
 2. Hooglanderveen, Utrecht
  17-07-2024
 3. De Lutte, Overijssel
  14-07-2024
 4. Maassluis, Zuid-Holland
  12-07-2024
 5. Spijkenisse, Zuid-Holland
  24-06-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Arnhem, Gelderland
  20-07-2024
 2. Hendrik-Ido-Ambacht, Zuid-Holland
  18-07-2024
 3. Bavel, Noord-Brabant
  13-07-2024
 4. Vlaardingen, Zuid-Holland
  30-06-2024
 5. Amsterdam, Noord-Holland
  28-06-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 914 Zuid-Holland
 2. 846 Noord-Brabant
 3. 630 Gelderland
 4. 621 Noord-Holland
 5. 411 Overijssel