Verwaarloosde voet

Een verwaarloosde voet hoeft niet beslist alleen bij oudere mensen voor te komen. Doordat oudere mensen vaak niet meer even soepel zijn, wordt het voo..

Een verwaarloosde voet hoeft niet beslist alleen bij oudere mensen voor te komen. Doordat oudere mensen vaak niet meer even soepel zijn, wordt het voor hen vaak lastig om hun eigen voeten gezond en adequaat te onderhouden. Wanneer ze niet tijdig naar de pedicure gaan kan dit een verwaarloosde voet tot gevolg hebben. Soms kan het zijn dat er jeugd weinig meekrijgt van voetverzorging en niet weet dat het zijn of haar eigen teennagels moet knippen. Ook zijn er mensen die een bepaald soort schaamtegevoel bezitten en niet op een pedicure durven af te stappen. Bijvoorbeeld wanneer de financiële middelen beperkt zijn of als iemand overgewicht heeft en eigen voeten niet meer verzorgd kunnen worden. Wie er ook verwaarloosde voeten krijgt, het betekent vaak dat nagels uitermate lang zijn, nagels daardoor krimpen, ingroeien en ook de huid niet gezond is en daarnaast kunnen er schimmelinfecties ontstaan. Kortom er is alle reden om naar de pedicure te stappen om je voet weer in gezonde conditie te krijgen.

De circulatie van een onbehandelde verwaarloosde voet

Wanneer je je voeten niet goed droog maakt ontstaat er schimmelinfectie. Door veel te lopen en weinig verzorging kunnen eelt, likdoorns en kloven de kop opsteken. Wanneer nagels blijven doorgroeien, gaat de nagel uiteindelijk krom groeien en van het een komt het ander. Zo kan de nagelomgeving ontstoken raken en kunnen nagels ingroeien. Dit kan van kwaad tot erger gaan en uiteindelijk is een verwaarloosde voet onvermijdelijk.

Uiterst zorgvuldige behandeling van de verwaarloosde voet

De weet met al haar ervaring hoe iemand met een verwaarloosde voet goed op zijn of haar gemak te stellen. Ze zullen je altijd goed uitleggen wat ze aan het doen zijn en uiterst voorzichtig te werk gaan. Doordat er zoveel met de voet aan de hand is kan het vaak een tijdje duren voor de verwaarloosde voet weer de gezonde richting op gaat. Vervolgens is het een kwestie van het bijhouden van de voeten om ze zo gezond mogelijk te houden. Dit kun je of zelf in de gaten houden of door een regelmatig terugkerend bezoek aan de pedicure laten onderhouden.

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Spijkenisse, Zuid-Holland
  16-11-2018
 2. Landgraaf, Limburg
  16-11-2018
 3. Veenendaal, Utrecht
  15-11-2018
 4. Ommen, Overijssel
  14-11-2018
 5. Hoorn, Noord-Holland
  14-11-2018

Nieuwste beoordelingen

 1. Medemblik, Noord-Holland
  08-03-2018
 2. Culemborg, Gelderland
  08-03-2018
 3. Gorredijk, Friesland
  07-03-2018
 4. Zeewolde, Flevoland
  07-03-2018
 5. Barneveld, Gelderland
  04-03-2018

Meeste bedrijven per provincie

 1. 606 Zuid-Holland
 2. 548 Noord-Brabant
 3. 455 Noord-Holland
 4. 452 Gelderland
 5. 272 Limburg

Pedicures uitgelicht

Laatste nieuwtjes ontvangen?