Voetreflexologie

Zo een 5000 jaar geleden beoefenden Chinese volkeren, Egyptenaren en de Indianen al een massagetechniek die voetreflexologie wordt genoemd. Tegenwoordig wordt deze methode weer nieuw leven ingeblazen en ook in het westen toegepast. Wanneer we ziek zijn is volgens de voetreflexologie het evenwicht tussen lichaam en geest uit balans en wordt de energie geblokkeerd. Door middel van voetreflexologie raakt het lichaam weer ontspannen en daarnaast helpt het bij lichamelijke klachten en het omgaan met veranderingen in je leven.

Hoe werkt voetreflexologie?

Bij voetreflextherapie wordt gebruik gemaakt van een techniek waarbij er druk wordt uitgeoefend op de reflexzones en reflexpunten op de voeten. Deze punten corresponderen volgens de leer met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Door deze reflexzones te activeren door middel van massage, warmtetoevoer en bepaalde druktechnieken zorgt de reflexoloog ervoor dat bepaalde blokkades, ofwel ziekten, worden opgeheven. Dit merk je door het plotseling ontstaan van jeuk, transpiratie of een hoofdpijn. Door middel van veel te drinken zorg je dat in de daaropvolgende dagen de afvalstoffen uit je lichaam verdwijnen. Dit noemt men ook wel het activeren van het zelfhelend vermogen, welke in ieder mens van nature aanwezig is.

Wanneer gebruik je voetreflexologie?

Voetreflexologie kun je eigenlijk in heel verschillende soorten situaties toepassen. Binnen de voetreflextherapie gaat men er namelijk van een holistisch mensbeeld uit, wat betekent dat de mens een eenheid van lichaam en geest. Deze moeten met elkaar in balans zijn om het evenwicht te bewaren. Wanneer je dus bijvoorbeeld depressief zou zijn is voetreflexologie ook een optie, omdat je uiteindelijk streeft naar eenheid van lichaam en geest. Maar ook bij zwangerschapsklachten, rugklachten, vermoeidheid, hoofdpijn of spijsverteringsklachten kan voetreflexologie een uitkomst bieden.

Dit zijn de effecten van voetreflexologie

Zoals genoemd activeert de voetreflexologie het zelfhelend vermogen van de mens en streeft het naar een harmonieuze balans tussen lichaam en geest. Daarnaast werkt het erg ontspannend en word je er rustig van. Ook stimuleert het de bloedsomloop, stimuleert het de zuurstofvoorzieningen en zorgt het ervoor dat in je lichaam aanwezige afvalstoffen worden geloosd. Bij een zwangerschap kan het vochtophoping, misselijkheid en rugpijn tegengaan. Naast totale ontspanningen kan het ook een manier zijn om vader en kind te laten communiceren via de voeten van de moeder. Dit alles wordt bereikt door de voeten op de juiste wijze te laten masseren. Dit zorgt ervoor dat emoties en energie weer vrij door het lichaam kan stromen.

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Leiden, Zuid-Holland
  10-08-2019
 2. Zoetermeer, Zuid-Holland
  29-07-2019
 3. Emmen, Drenthe
  29-06-2019
 4. Castricum, Noord-Holland
  23-05-2019
 5. Groesbeek, Gelderland
  22-05-2019

Nieuwste beoordelingen

 1. Alkmaar, Noord-Holland
  11-04-2018
 2. Anna Paulowna, Noord-Holland
  04-04-2018
 3. Uitgeest, Noord-Holland
  07-03-2018
 4. Zeewolde, Flevoland
  07-03-2018
 5. Ommen, Overijssel
  06-03-2018

Meeste bedrijven per provincie

 1. 194 Noord-Holland
 2. 186 Zuid-Holland
 3. 134 Noord-Brabant
 4. 102 Gelderland
 5. 77 Utrecht
Laatste nieuwtjes ontvangen?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.