Reumatische voet

Reuma is eigenlijk een term voor zo een honderd verschillende chronische ziektes, waarbij pezen, spieren en gewrichten worden aangetast. Een bekende vorm is artrose, waarbij gewrichten stijf en pijnlijk raken door verslechtering van het kraakbeen. Daarnaast is Artritis een ontstekingsreuma, die pijn in de gewrichten met zich meebrengt. Dit hoeft niet alleen bij oude mensen voor te komen, maar kan ook bij jongere mensen aan de hand zijn. Het komt meer dan de helft van de reuma gevallen voor dat patiënten ook last krijgen van de reumatische voet, oftewel ‘reuma voeten’. Vaak begint de ziekte in de voeten of in de handen. Bij de voeten kan dit betekenen dat ze gaan irriteren en jeuken en er kan een heftige pijn optreden. Daarnaast kunnen stijfheid en vergroeiingen teweeggebracht worden door reuma.

Zo herken je een reumatische voet

Helaas is het lastig vast te stellen waar een reumatische voet door veroorzaakt wordt. Het kan erfelijk zijn, maar ook het gevolg zijn van een virus of verlaagde weerstand. Wanneer je bepaalde klachten aan je voet ervaart, zoals een branderig gevoel in je voeten, irriterende en jeukende wondjes, of stijfheid en pijn dan is het verstandig om naar de huisarts te gaan. Deze kan een diagnose stellen om te kijken of je te maken hebt met reumavoeten. Vervolgens is het verstandig om je voeten goed te verzorgen en bij te houden en dit kan heel goed bij een specialistische pedicure, zoals een medisch pedicure.

Behandeling van de reumatische voet

Of de reumatische voet volledig te genezen valt is op dit moment nog niet duidelijk. Wel zijn de aandoeningen dragelijker te maken door bijvoorbeeld onstekingsremmers of pijnstillers te nemen. Daarnaast zijn er speciale schoenen voor de reuma voet te verkrijgen, met hulp van een orthopeed, zodat je gemakkelijker kunt bewegen. De voet zelf kun je laten behandelen door een pedicure. Deze houden bij de behandeling de voet licht vast en zullen niet teveel trekken om pijnklachten te voorkomen. Door een voorzichtige behandeling van de pedicure worden speciale drukplekken zoveel mogelijk ontlast. Daarnaast zullen goede voetoefeningen voor soepelere gewrichten zorgen. Door deze dagelijks uit te voeren en tegelijkertijd ook je voeten goed in de gaten te houden kun je zodra het nodig is actie ondernemen. Bijvoorbeeld wanneer je ziet dat er eelt op je voeten komt of nagels brokkelig worden. Ook bij verkleuring van de nagel is het verstandig om de medisch pedicure te raadplegen.

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Oss, Noord-Brabant
  20-10-2021
 2. Nuenen, Noord-Brabant
  18-10-2021
 3. Helmond, Noord-Brabant
  18-10-2021
 4. Harderwijk, Gelderland
  17-10-2021
 5. Norg, Drenthe
  08-10-2021

Nieuwste beoordelingen

 1. Medemblik, Noord-Holland
  08-03-2018
 2. Medemblik, Noord-Holland
  08-03-2018
 3. Uitgeest, Noord-Holland
  07-03-2018
 4. Gorredijk, Friesland
  07-03-2018
 5. Ommen, Overijssel
  06-03-2018

Meeste bedrijven per provincie

 1. 687 Noord-Brabant
 2. 642 Zuid-Holland
 3. 551 Gelderland
 4. 511 Noord-Holland
 5. 325 Overijssel