Schimmeldiagnostiek

Schimmel is iets dat je vaak met het blote oog niet gelijk kunt zien. Daarvoor is een diagnostische techniek nodig. Lang werd deze techniek, samen met de behandeling ervan, door de huisarts uitgevoerd. Echter is deze taak inmiddels ook naar die van de medisch pedicure geschoven. Wanneer je merkt dat de kleur van je nagel aan het veranderen is en wat witgeel of zelfs bruin wordt kan dit een kenmerk voor een schimmelnagel zijn. Echter er zijn meer oorzaken voor een kleurverschil in je nagels, zoals een bepaald gebruik van medicijnen of een andere interne aandoening. Om er achter te komen of het inderdaad schimmel is kun je een schimmeldiagnostiek laten toepassen.

Wat gebeurt er tijdens een schimmeldiagnostiek?

Wanneer de pedicure schimmeldiagnostiek toepast zal hij of zij een monster nemen van de geïnfecteerd nagel of huid. Dit kunnen dus bijvoorbeeld ook huidschilfers zijn. Ook zal de pedicure foto’s nemen. Vervolgens worden deze monsters en foto’s opgestuurd naar het laboratorium. Hier volgt een diagnose uit. Vervolgens wordt deze diagnose samen met een behandeladvies teruggekoppeld naar de pedicure en de cliënt. Dit leidt of tot een bepaalde verzorging die nodig is om de infectie te verhelpen of soms kan het een doorverwijzing naar een arts betekenen.

Wat houdt een schimmelinfectie in?

Schimmels kunnen overal aanwezig zijn, maar het meest in tuinaarde en openbare ruimtes, waar velen op blote voeten lopen. Denk hierbij aan een zwembad of de vloeren van douches van een sauna of sporthal. Wanneer je voeten vaak en jarenlang blootgesteld worden aan deze schimmels kan het voorkomen dat er een besmetting met schimmelsporen rondom je tenen of voeten kan ontstaan. De een is hier gevoeliger voor dan de ander.

Hoe voorkom je schimmelinfectie?

Wanneer een gezonde voet uit zijn natuurlijke omstandigheid wordt gehaald, kan dat meer kans op een schimmelinfectie betekenen. Bijvoorbeeld door het gebruik van zeep lost een stukje van je natuurlijk vetlaagje op, wanneer dit te vaak en onvoorzichtig gebeurt kan de zuurgraad niet meer voldoende herstellen. Daarnaast is het belangrijk dat de ruimtes tussen de tenen goed afgedroogd worden, want vocht is een van de grootste oorzaken van schimmels. Daarnaast is het verstandig ventilerende schoenen te dragen, want teveel zweet betekent immers ook teveel vocht. Tenslotte heeft een pedicure vaak verschillende zalfjes of oliën die bevorderend werken tegen schimmels, door middel van schimmeldodende ingrediënten. Dan is een schimmeldiagnostiek wellicht niet meer nodig.

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Oss, Noord-Brabant
  13-07-2020
 2. Roermond, Limburg
  08-07-2020
 3. Lutjebroek, Noord-Holland
  03-07-2020
 4. Zandvoort, Noord-Holland
  29-06-2020
 5. Tilburg, Noord-Brabant
  26-06-2020

Nieuwste beoordelingen

 1. Medemblik, Noord-Holland
  08-03-2018
 2. Medemblik, Noord-Holland
  08-03-2018
 3. Culemborg, Gelderland
  08-03-2018
 4. Zeewolde, Flevoland
  07-03-2018
 5. Ommen, Overijssel
  06-03-2018

Meeste bedrijven per provincie

 1. 390 Zuid-Holland
 2. 279 Noord-Brabant
 3. 272 Gelderland
 4. 265 Noord-Holland
 5. 151 Limburg
Laatste nieuwtjes ontvangen?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.