Nailart

Bij nailart denk je wellicht gelijk aan de prachtigste nagels door middel van nagellak en een hele nagelstudio met alle versieringen van dien, zoals kleine bloemetje, glitters en steentjes. Tegenwoordig lijkt nagellak alleen inderdaad niet genoeg meer en zijn er zelfs nagelstylisten die er hun baan van hebben gemaakt om je nagels tot ware kunstwerkjes te creëren. Zowel aan teennagels of vingernagels kan urenlang gewerkt worden, zodat je een poos bijna niet kunt stoppen met staren naar je mooie nagels. Natuurlijk is het niet voor iedereen weggelegd om mooie nailart op zijn of haar nagels te laten aanbrengen. Dit omdat de een de nagels altijd kort afknipt voor werk en een ander wellicht niet zulke mooie nagels heeft of een nagelbijter is. Gelukkig hoeft ook dit geen issue te zijn, want met acrylnagels, gelnagels of fiberglasnagels zijn er hele goede alternatieven te vinden, die ver boven het matige en goedkope resultaat van de welbekende nepnagel uitsteken.

Wat is een gelnagel?

In tegenstelling tot de nepnagel, welke een vaste vorm heeft, is een gelnagel vloeibaar. Hierdoor kan deze perfect op jouw vingers of tenen worden aangebracht in de juiste vorm. Vervolgens wordt de gelnagel door middel van UV-verlichting hard gemaakt. Door de zachte aard van gelnagels zijn ze vrij buigzaam en zullen ze niet snel breken. Daarnaast heeft de gelnagel een mooie glans. Er zijn speciale blokvijlen om je eigen nagel, die natuurlijk doorgroeit onder je gelnagel, netjes bij te houden. Op deze manier krijg je geen onnatuurlijke uitstraling. Zorg ervoor dat je een gelnagel nooit zelf afknipt, want dan is het gedaan met de nagel. Wanneer je genoeg hebt van de gelnagels kun je deze door de nagelstyliste laten verwijderen. Dit gebeurt door middel van weken of het lost op. Zelf kun je beter niet proberen ze te verwijderen, want dan kan het voorkomen dat je jouw eigen nagel een stukje meetrekt.

De werkwijze van nailart

Eenmaal mooie gelnagels aan je vingers of tenen betekent het begin van een prachtig nailart project. Vaak wordt er eerst voor een laklaag gekozen. Deze wordt aangebracht nadat de nagel juist in model is gevijld. Het is belangrijk om je nagel eerst te ontvetten. Bijvoorbeeld door een beetje nagellakremover aan te brengen op de nagels. Daarna komt het lakken. Je kunt bijvoorbeeld voor twee kleuren op je nagels kiezen, of een basiskleur met daaroverheen stipjes of streepjes. Daarnaast zou je voor een Franse manicure kunnen kiezen, waarbij je de topjes van je nagel in het wit lakt. Ook kun je deze in een tegendraadse kleur lakken. De keuzes aan versiering zijn vervolgens oneindig.

Nailart

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Katwijk aan Zee, Zuid-Holland
  20-07-2024
 2. Spijkenisse, Zuid-Holland
  24-06-2024
 3. Geleen, Limburg
  08-06-2024
 4. Oudewater, Utrecht
  06-06-2024
 5. Hoogezand, Groningen
  27-05-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Den Haag, Zuid-Holland
  10-07-2024
 2. Vlaardingen, Zuid-Holland
  30-06-2024
 3. Bunnik, Utrecht
  20-06-2024
 4. Bunnik, Utrecht
  19-06-2024
 5. Bunnik, Utrecht
  14-06-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 138 Zuid-Holland
 2. 136 Noord-Brabant
 3. 104 Gelderland
 4. 102 Noord-Holland
 5. 57 Overijssel