Voetmassage

Voeten mogen dan vaak onzichtbaar in een schoen verdwijnen en zich helemaal onder aan het lichaam plaatsvinden, ze brengen ons wel van A naar B en zonder voeten zijn we eigenlijk nergens. Ze hebben elke dag weer ons gewicht te dragen en zorgen dat we met twee benen stevig op de grond blijven staan. Het is dus geen gekke gedachte om goed voor je voeten te zorgen. Het zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Af en toe een bezoek aan de pedicure is een boost voor je voeten en voorkomt dat bepaalde slijtage of voetproblemen zich kunnen gaan ontwikkelen. Daarnaast is een heerlijke voetmassage soms een echte uitkomst wanneer je voeten hard hebben gewerkt, wanneer je jezelf gewoon even wilt verwennen of wanneer je bijvoorbeeld last hebt van bepaalde spieren in je voet.

Wat gebeurt er bij een voetmassage?

Bij een voetmassage zijn er bepaalde drukpunten waar op gewreven of geduwd wordt om een pijn te helpen verminderen en een bepaald soort ontspanning te bewerkstelligen. Hiervoor worden verschillende massagetechnieken gebruikt. Zo zijn er stevige en zachte technieken. Zachte technieken kunnen bijvoorbeeld bestaan uit strijkwerk of een duim lichtjes heen en weer te rollen over bepaalde plekken. Stevige technieken gaat meer in de vorm van knijpen of stevig drukken of de haktechniek te gebruiken. Voor de voeten wordt er voornamelijk gewerkt met de wrijftechniek met behulp van de duim. Ook wordt de boog van je voet vaak met een vuist gemasseerd.

De effecten van een voetmassage

Een voetmassage is niet alleen heel ontspannend het heeft ook vele positieve effecten voor de voeten. Zo zorgt een voetmassage ervoor dat er een goede bloedcirculatie plaats vindt in de spieren en de huid. Ook worden bepaalde spanningen lekker los gekneed en afvalstoffen weggevoerd. Ook het zenuwstelsel wordt aangemoedigd en er vindt een stimulatie van het energiesysteem plaats. Daarnaast word je aandacht middels een massage volledig op je voeten gericht, waardoor je wellicht bewuster van het belang je voeten wordt en de aandacht die ze verdienen. Bovendien rijken de effecten van een voetmassage het hele lichaam, doordat het zenuwstelsel nauw verbonden is.

Wanneer is een spiermassage verlichtend?

Wanneer de bloedsomloop in de voeten verminderd is doordat je bijvoorbeeld een reumatische voet of een diabetische voet hebt kan een massage zo af en toe voor een betere bloedsomloop in je voeten zorgen. Ook voor harde, eeltige voeten kan een voetmassage verrijkend zijn, doordat het de huid zachter en gevoeliger maakt.

Voetmassage

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Arnhem, Gelderland
  19-07-2024
 2. Hooglanderveen, Utrecht
  17-07-2024
 3. Hilversum, Noord-Holland
  16-07-2024
 4. Oeffelt, Noord-Brabant
  15-07-2024
 5. Waalre, Noord-Brabant
  13-07-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Arnhem, Gelderland
  20-07-2024
 2. Appingedam, Groningen
  20-07-2024
 3. Wageningen, Gelderland
  16-07-2024
 4. 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant
  14-07-2024
 5. Moerkapelle, Zuid-Holland
  10-07-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 95 Noord-Brabant
 2. 80 Gelderland
 3. 72 Zuid-Holland
 4. 54 Noord-Holland
 5. 45 Drenthe