Manicure

Een manicure is een schoonheidsbehandeling voor de handen. In het Latijn betekent manus, hand en curere, verzorgen. In 1920 werd de manicure vooral heel populair in Europa en een grote trendsetter in die tijd was de Franse manicure. De meeste aandacht in een behandeling door een manicure gaat vaak uit naar de nagels. Zo worden bijvoorbeeld nagelriemen teruggeduwd en verzorgd, worden nagels netjes geknipt en gevijld en uiteindelijk mooi gepolijst. Vervolgens worden de nagels gelakt met een basiskleur waar overheen vaak nog een toplaag komt. Ook de handen worden in zijn geheel natuurlijk niet vergeten en vaak verzorgd met een crème.

Luxe manicure

Naast de standaard manicure zijn er vaak nog extra opties wat vaak beschreven wordt als de luxe manicure. Deze bestaat bijvoorbeeld uit een heerlijk warm bad voor de handen en nagels. Daarnaast een scrub voor de handen om dode huidcellen te verwijderen. Ook is er en paraffinebehandeling mogelijk. Dit is verzachtend en verstevigend voor de huid en stimuleert de bloedcirculatie. Dan is er natuurlijk nog de handmassage die voor een aangenaam ontspannen gevoel zorgt. Door middel van bepaalde zenuwen en drukpunten te raken komt er een bepaalde energie vrij. Daarnaast kunnen de verschillende massagetechnieken een bepaald pijnlijk gevoel wegnemen en maakt het de huid en de spieren soepel.

Manicure voor droge handen

Naast het feit dat manicure een goede verzorgen voor de nagels betekent en middels massage de handen in de watten legt kan het ook een erg gezonde behandeling betekenen voor gevoelige en droge handen. De manicure kan helpen oude huidcellen weg te halen en te adviseren in bepaalde huidverzorging en crèmes. Ook zijn er vochtregulerende lotions die een verademing voor droge handen kunnen betekenen. Regelmatig gebruik van de aangeraden producten en herhaaldelijk een bezoek aan de manicure kan uiteindelijk grote vooruitgang betekenen voor je almaar terugkerende droge handen.

Manicure betaalt door verzekering?

Vaak is manicure een luxe product en zal de zorgverzekering dit niet vergoeden. Dit in tegenstelling tot een pedicure dat geregeld op verzoek van de huisarts wordt uitgevoerd. Het is daarom verstandig om te kijken wat een bezoek aan een manicure kost, zodat je voor jezelf kan vast stellen hoe vaak je zou willen gaan en tot hoever je wilt gaan. Uiteraard is de verzorging en ontspanning die het biedt zeer bevorderlijk voor het algehele gezonde plaatje. Wanneer je goed voor jezelf wilt zorgen horen de handen daar ook zeker bij en met af en toe een bezoekje aan de manicure kun je mooie resultaten boeken.

Manicure

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Leiden, Zuid-Holland
  15-06-2024
 2. Geleen, Limburg
  08-06-2024
 3. Oudewater, Utrecht
  06-06-2024
 4. Utrecht, Utrecht
  06-06-2024
 5. Capelle aan den I.., Zuid-Holland
  29-05-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Bunnik, Utrecht
  20-06-2024
 2. Bunnik, Utrecht
  19-06-2024
 3. Goirle, Noord-Brabant
  18-06-2024
 4. Bunnik, Utrecht
  14-06-2024
 5. Venlo, Limburg
  11-06-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 116 Noord-Brabant
 2. 106 Zuid-Holland
 3. 91 Gelderland
 4. 83 Noord-Holland
 5. 52 Utrecht