Provoet

Provoet is een bekende en herkenbare brancheorganisatie voor de pedicure. Het zal regelmatig voorkomen dat je bij het adres van een pedicure een bordje met Provoet ziet hangen. Dit is goed nieuws, want het betekent dat deze pedicure kwaliteit en hygiëne waarborgt. Daarnaast bevordert ProVoet de kwaliteit en professionalisering van de verzorging van de voet en het beroep pedicure in Nederland. Dit doet de brancheorganisatie door middel van het aanbieden van cursussen en workshop, maar ook lezingen en een volledige databank vol met vragen en antwoorden voor pedicures. Zo blijft de pedicure up-to-date in zijn of haar behandeltechnieken.

Up-to-date behandeltechnieken

Een vakinhoudelijke databank op de website is speciaal voor aangesloten pedicures, die hier vragen en antwoorden over beroepsinhoudelijke kwesties kunnen uitwisselen. Daarnaast is er op de website ook en groot aanbod van workshops en congressen en biedt het de informatie, die je nodig hebt om een eigen praktijk te kunnen opstarten. Ook zijn er bijvoorbeeld themadagen, waar je als pedicure helemaal wordt bijgepraat over massages. Een ander voorbeeld is een lezing over hielpijn en nieuwe ontwikkelingen hierin of verduidelijking en verheldering van de moeilijke grens tussen dementie en vergeetachtigheid. Kortom, allemaal onderwerpen die je kennis op het pedicure gebied verbreden en welke helpen elke unieke cliënt een passend advies te geven. Bovendien komen pedicures met collega’s in contact, wat een groot voorrecht is. Het pedicureberoep wordt immers vaak solo uitgevoerd. Door middel van een thema dag of regio dag kun je met collega pedicures bijpraten en kennis uitwisselen.

Provoet voor de consument

Provoet is natuurlijk niet alleen nuttig voor de pedicures zelf, maar ook voor de consument. Het helpt je bijvoorbeeld een kwalitatief goede en professionele pedicure vinden bij jou in de buurt. Daarnaast geeft de website van Provoet ook tips hoe je voeten het beste te verzorgen. Ook kun je je hier alvast verdiepen in voetverzorging, zodat je goed voorbereid naar de pedicure kunt gaan. Je leest er bijvoorbeeld alles over likdoorns, eeltplekken, ingegroeide teennagels en risicogroepen.

Informatie voor zorgverzekeraars en opleiders

Naast de consument en de pedicures biedt ProVoet op haar website ook informatie voor zorgverzekeraars en opleiders. Zo vind je er bijvoorbeeld een beschrijving van het KwaliteitsRegister voor Pedicures. Verder wordt er uitleg gegeven over de ProVoet procedure en vind je er een zorgmodule met informatie over bijvoorbeeld de verzorging van een diabetische voet. Door deze drie doelgroepen te informeren zorgt ProVoet ervoor dat informatie binnen de pedicure, de consument en de zorgverzekeraars en opleiders gedeeld en goed door gecommuniceerd wordt.

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Hooglanderveen, Utrecht
  21-10-2021
 2. Sint Maarten, Noord-Holland
  21-10-2021
 3. Oss, Noord-Brabant
  20-10-2021
 4. Tynaarlo, Drenthe
  20-10-2021
 5. Helmond, Noord-Brabant
  18-10-2021

Nieuwste beoordelingen

 1. Uitgeest, Noord-Holland
  07-03-2018
 2. Gorredijk, Friesland
  07-03-2018
 3. Den Haag, Zuid-Holland
  07-03-2018
 4. Den Haag, Zuid-Holland
  07-03-2018
 5. Ommen, Overijssel
  06-03-2018

Meeste bedrijven per provincie

 1. 1033 Zuid-Holland
 2. 998 Noord-Brabant
 3. 834 Gelderland
 4. 699 Noord-Holland
 5. 496 Overijssel