Oudere voet

Hoe ouder je wordt, hoe gevoeliger je lichaam en dus ook je voeten worden. Op je hoofd zie je dit vaak in rimpels en in de vorm van een rijpere huid. Zo ontstaat er bijvoorbeeld een onderkin en gaat alles vaak een beetje hangen en verzakken. Dit gebeurt ook met je voet. Ook deze kan verzakken of verbreden, waardoor het voor kan komen dat je bijvoorbeeld ineens nog een grotere maat schoen nodig hebt. Daarnaast wordt de huid vaak erg dun en slap, omdat de vetkussentjes verslijten, verzwakt de spanning op de spieren en word je gewoon een dagje oude, waardoor ook de gewrichten soms niet allemaal meer even soepel zullen werken. Gedurende de jaren hebben je voeten immers al je lichaamsgewicht opgevangen. Het spreekt dus voor zich dat de behandeling en verzorging van deze voeten gedaan dient te worden door een ervaringsdeskundige in de vorm van een pedicure.

Kenmerken van de oudere voet

Naast de al genoemde kenmerken van de oudere voet, zijn er andere kenmerken. Zo kan de voet erg gevoelig worden voor kou. Wanneer de bloedcirculatie slechter wordt en er minder fysieke inspanning is, kan dat leiden tot koude gevoelloze voeten. Ook de doorbloeding van de nagelwortel wordt minder, waardoor de groei van de nagel langzamer gaat en de conditie van de nagel afneemt. Dit is bijvoorbeeld de oorzaak van de grijs gele nagels die je vaak bij oudere mensen ziet. Doordat je minder flexibel wordt, verliezen pezen en spieren hun souplesse en wordt de huid dunner en ook droger. Een specialistisch verzorgende behandeling zal de oudere voet ten goede komen.

Zorg voor de oudere voet

Niet alleen verdient de voet zelf een specialistische verzorging door de pedicure. Ook de oudere mens heeft dit vaak nodig, omdat nagels knippen en dagelijkse verzorging nu eenmaal ook lastiger gaat. De pedicure zorgt dat de voeten goed worden bijgehouden en dit gaat verwaarlozing van de voet tegen. Dit doen ze door uiterst voorzichtig te werk te gaan, want door de dunne huid is elk plekje vaak extra gevoelig. Bovendien is een dunne huid gevoelig voor wondjes en door middel van een zorgvuldige verzorging wordt dit voorkomen in plaats van veroorzaakt. Op deze manier kun je langer zelfstandig blijven en nog prima een tijd gezond op de been staan.

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. 't Veld, Noord-Holland
  08-08-2020
 2. Emmen, Drenthe
  07-08-2020
 3. Poortugaal, Zuid-Holland
  04-08-2020
 4. Heerhugowaard, Noord-Holland
  03-08-2020
 5. Utrecht, Utrecht
  03-08-2020

Nieuwste beoordelingen

 1. Culemborg, Gelderland
  08-03-2018
 2. Uitgeest, Noord-Holland
  07-03-2018
 3. Gorredijk, Friesland
  07-03-2018
 4. Zeewolde, Flevoland
  07-03-2018
 5. Barneveld, Gelderland
  04-03-2018

Meeste bedrijven per provincie

 1. 669 Zuid-Holland
 2. 623 Noord-Brabant
 3. 521 Gelderland
 4. 498 Noord-Holland
 5. 297 Limburg
Laatste nieuwtjes ontvangen?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.