Medisch Pedicure

Het komt regelmatig voor dat je in een dorp of een stad een huis ziet dat achter het raam of aan de muur een bordje met ProVoet bevestigd heeft. Dit betekent dat er een pedicure gehuisvest is. Je voeten zijn immers belangrijke lichaamsdelen die je verdere persoon dragen en welke dus goed verzorgd dienen te worden. Zo kun je bij de ‘gewone’ pedicure je nagels laten knippen, de omgeving rondom de nagels netjes laten verzorgen, overtollig eelt laten weghalen en eventuele likdoorns laten verwijderen. Zowel de hielen als de nagels kunnen worden gepolijst en je loopt weer weg op heerlijk gezonde voetjes. Medisch Pedicure zegt het eigenlijk al, dit is een pedicure die niet alleen de basisopleiding heeft doorlopen, maar daarnaast nog gespecialiseerd is in risicovoeten.

Wat doet een medisch pedicure?

Een medisch pedicure is niet alleen opgeleid om de ‘gewone’ voet te behandelen, of zoals de gespecialiseerde pedicure zorg te dragen voor diabetische voeten of de zogeheten reumatische voeten. Naast deze voeten mag een medisch pedicure ook andere risicovoeten behandelen. Dat zijn bijvoorbeeld oudere voeten, spastische voeten of verwaarloosde voeten. Door middel van specialistische technieken, zoals onder andere nagelregulatie technieken, bepaalde reparatie technieken of antidruk technieken vergroot de medisch pedicure de behandelmogelijkheden voor deze risicovoeten.

Waarom een risicovoet laten behandelen?

Door de vele jaren dat een voet actief dient te zijn kan het nog al eens voorkomen dat je voet op een gegeven moment een risicovoet wordt. Bijvoorbeeld doordat je al last hebt van diabetes of reuma. Bij diabetes patiënten loopt er minder bloed door de voeten, wat voor scheurtjes en wondjes in de voet zorgt. Reuma patiënten hebben geregeld last van vergroeiingen. En mensen met dementie hebben vaak niet door dat ze hun voeten door veel lopen soms verwaarlozen. Door dit tijdig te laten behandelen door een pedicure gaat je voet langer mee, doordat kwaad en erger wordt voorkomen.

Geregistreerd in het KwaliteitsRegister voor Pedicures

Wanneer de branche organisatie, zoals bijvoorbeeld ProVoet, het diploma van een pedicure erkend mag hij of zij zich registreren in het KwaliteitsRegister voor Pedicures. Eenmaal geregistreerd zal de pedicure op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen het vak en door middel van nascholing dit zichzelf eigen maken. Een medisch pedicure ingeschreven in het register betekent dus over het algemeen een up tot date en kwalitatieve behandeling van iemand met brede en actieve kennis.

Medische Pedicure

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Ammerstol, Zuid-Holland
  11-01-2022
 2. Roswinkel, Drenthe
  10-01-2022
 3. Assen, Drenthe
  08-01-2022
 4. Arnhem, Gelderland
  07-01-2022
 5. Rosmalen, Noord-Brabant
  06-01-2022

Nieuwste beoordelingen

 1. Medemblik, Noord-Holland
  08-03-2018
 2. Den Haag, Zuid-Holland
  07-03-2018
 3. Den Haag, Zuid-Holland
  07-03-2018
 4. Zeewolde, Flevoland
  06-03-2018
 5. Ommen, Overijssel
  06-03-2018

Meeste bedrijven per provincie

 1. 439 Noord-Brabant
 2. 399 Zuid-Holland
 3. 335 Gelderland
 4. 302 Noord-Holland
 5. 227 Limburg