Zelf je voeten verzorgen? Neem een voetenbad!

03/09/2019   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Tijd voor jezelf nemen en lekker tot rustig komen is erg belangrijk als je een druk leven hebt en een bomvolle agenda. Soms lijkt er geen eind te komen aan afspraken, werk en sport. Het is dan erg fijn om af en toe even een momentje voor je zelf in te plannen en een voetenbad is de perfecte invulling van die tijd. Je voeten zijn namelijk erg belangrijk en horen de aandacht te krijgen die ze verdienen. Wat zijn de voordelen van een voetenbad? Wat voor middelen kun je gebruiken in een voetenbad? De antwoorden op deze vragen lees je in dit artikel.

voetenbad

Voordelen van het nemen van een voetenbad

Het verzorgen van je voeten is erg belangrijk, omdat ze je de hele dag dragen en vaak opgesloten zijn in dichte sokken en schoenen. De meeste mensen besteden weinig aandacht aan hun voeten, terwijl dit juist een enorme boost voor je gezondheid kan zijn. Een voetenbad is de perfecte manier om je vermoeide voeten weer schoon en zacht te maken en ze te laten ontspannen. Als je je voeten tot rust laat komen, verspreidt die rust zich over je hele lichaam. Bovendien kun je tijdens het voetenbad even rust nemen en bijvoorbeeld een boek of tijdschrift lezen.

Tips voor een fijn voetenbad

Allereerst is het belangrijk dat het voetenbad niet te heet is, maar dat je lauwwarm water gebruikt, omdat dit veel beter is voor je huid. Ook moet je niet te lang met je voeten in het water blijven zitten, maar maximaal 10 minuten, omdat je huid anders week wordt en extra vatbaar wordt voor infecties. Een derde tip is om je voeten na het baden goed af te drogen, vooral tussen de tenen, en vervolgens in te masseren met een hydraterende crème om de huid extra te voeden en soepel te houden.

Voetenbad nemen

Middelen om toe te voegen aan je voetenbad

Je kunt natuurlijk gewoon een basic voetenbad maken met lauwwarm water en een scheutje olijfolie, maar er zijn eindeloos veel mogelijkheden! Zo kun je bijvoorbeeld een paar druppels amandelolie toevoegen, met heerlijk zachte voeten als resultaat. Ook kun je salie en rozemarijn aan je voetenbad toevoegen, omdat deze middelen een antibacteriële en schimmelwerende werking hebben en daardoor infecties tegen gaan. Daarnaast kun je ook zwarte thee, lavendelolie of melk toevoegen aan je voetenbad, met allen verschillende functies. Ga eens langs de lokale drogist en laat je verbazen over de mogelijkheden. Leg je situatie uit aan een medewerker en hij of zij kan je het meest geschikte middel adviseren.

Wisselbad

Als je de doorbloeding van je voeten wilt verbeteren, kun je kiezen voor een wisselbad, waarbij je twee baden gebruikt. Een van de voetenbaden vul je met koud water en een met warm water. Je gaat vervolgens 2 minuten met je voeten in het warme badje en daarna 15 seconden in het bad met het koude water, wat je een paar keer herhaalt. Op deze manier stimuleer je de doorbloeding van je voeten.

Laatste nieuwtjes ontvangen?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.