Tips voor een duurzame pedicurepraktijk

27/08/2019   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Als ondernemer wil je de beste service aan je klanten bieden. Toch moet je je ook onderscheiden van je concurrenten. Dat doe je bijvoorbeeld door jouw pedicuresalon om te toveren in een duurzaam bedrijf dat rekening houdt met de natuur en het milieu. Een bijkomend voordeel: wie zuiniger met energie omgaat, is vaak ook nog eens voordeliger uit. In dit artikel vind je simpele tips voor het verduurzamen van jouw pedicurepraktijk.

Bespaar op energiekosten

In de gemiddelde salon worden veel verschillende apparaten gebruikt: een elektrische pedicure stoel, een wasmachine, een koelkast en massageapparaten. Als je een nieuw apparaat aanschaft is het de moeite waard om voor zuinige modellen te kiezen. Deze verbruiken (veel) minder energie en daardoor gaan je maandlasten omlaag. Denk bijvoorbeeld aan een energiezuinig massageapparaat of een energiezuinig en goedkoop alarmsysteem met energielabel A of schaf een nieuwe cv-ketel aan die een beter rendement behaalt. Een van de simpelste besparingen realiseer je door oude gloeilampen te vervangen door nieuwe LED lampen. LED lampen verbruiken soms wel 30% minder energie. Ook door een wasmachine alleen te draaien als de trommel helemaal vol is, kun je flink besparen.

Pedicure praktijk duurzaam

Recycle je afval en vermijd wegwerpartikelen

Mondkapjes, vijlen en verpakkingsmateriaal: wegwerpartikelen die je vaak tegenkomt in de pedicuresalons. Kies voor recyclebare wegwerpartikelen en lever het afval gescheiden aan. Zorg voor een afvalcontainer voor plastic en een voor papier. Je zorgt er op die manier voor dat veel van jouw afval makkelijker gerecycled kan worden. Tegelijkertijd is het verstandig om wegwerpartikelen zoveel mogelijk te vervangen door duurzamere producten die vaker gebruikt kunnen worden. Op die manier bespaar je niet alleen, maar ontlast je ook het milieu.

Gebruik natuurlijke cosmetica

Voor het verzorgen en behandelen van voeten worden voetverzorgingsproducten gebruikt. Een duurzame salon kiest voor natuurlijke middelen zonder chemische toevoegingen. Deze producten zijn namelijk minder schadelijk voor de natuur. Er zijn verschillende cosmeticamerken die zuivere crèmes en lotions maken. Verkoop de producten in je salon, zodat je je klanten stimuleert om een duurzame keuze te maken.

Investeer in milieuvriendelijk meubilair

Is je salon toe aan een make-over? Kijk dan eerst eens of je tweedehands meubilair op de kop kunt tikken. Gebruikt meubilair is een stuk goedkoper en ook nog eens lekker duurzaam. Koop je liever gloednieuw meubilair? Zorg dan dat je banken, stoelen en tafels koopt die op een milieuvriendelijke wijze zijn gemaakt. Kies bijvoorbeeld voor meubelen van hout dat op een gepaste wijze is gekapt en gebruik bij voorkeur biologisch katoen, omdat deze katoensoort niet is behandeld met pesticiden en andere schadelijke chemicaliën.

Laatste nieuwtjes ontvangen?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.