Pedicure stoel kopen: waar moet je op letten?

01/07/2019   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

Pedicure stoelen zijn er in enorm veel soorten en maten en voor zowel de beginnende pedicure als voor de grotere professionele praktijken. Er zijn heel veel keuzes en grote verschillen in mogelijkheden die een stoel heeft, de prijs en de kwaliteit. Waar moet je nou precies op letten als je een pedicure stoel wilt aanschaffen? In dit artikel vind je informatie over de verschillende pedicure stoelen die er op de markt zijn.

Verschillende pedicure stoelen

De behandelstoelen die gebruikt worden door pedicures kunnen voorzien zijn van een verschillende soort bediening. De stoelen zijn onder te verdelen in een handmatig, hydraulisch, semi-elektrisch en volledig elektrische bediening. De hydraulische bediening maakt gebruik van vloeistoffen onder druk, terwijl er bij de elektrische bediening met stroom wordt gewerkt. Niet alleen de manier van bedienen verschilt, maar ook kun je er nog voor kiezen om een of twee beendelen te hebben, een verstelbare rugleuning te gebruiken en of de pedicure stoel een hoofdsteun met of zonder ventilatiegat heeft.

Prijs kwaliteit verhouding bij pedicure stoelen

De prijzen van pedicure stoelen kunnen enorm verschillen. De simpele modellen, zonder elektrische aansturen en met weinig flexibiliteit zijn al op de markt voor een paar honderd euro. Als je extra meer functies en mogelijkheden wenst, dan zal de prijs snel oplopen tot een paar duizend euro. Echter, bij deze stoelen is de kwaliteit vaak hoger en bovendien kun je er veel meer kanten mee op als je pedicure praktijk op den duur groeit.

Pedicure stoel

Merk pedicure stoelen: BTC

BTC is een van de merken die een hoop pedicure stoelen aanbiedt. Een van deze stoelen is bijvoorbeeld de BTC 3Motion, een stoel die voorzien is van een innovatief ontwerp, elegante lijnen en voor zowel de behandelaar en de cliënt enorm prettig zijn om mee te werken. Deze pedicure stoel kan op meerdere manieren worden geplaatst en heeft een groot aantal opties in posities. Ook is deze stoel voorzien van memory foam, wat enorm veel comfort biedt voor de cliënt. Echter, al deze nieuwe snufjes zijn zeker terug te vinden in de prijs die boven de €4000 uitkomt.

Winkels en groothandels

Bij verschillende groothandels kun je diverse pedicure stoelen. vinden Ze bieden een verscheidenheid aan merken aan, zoals Bentlon en Weelko, die perfect zijn voor de middelgrote praktijk. Daarnaast bieden ze ook stoelen van Dermis en Tarsus. Het belangrijkste waar je op moet letten bij het aanschaffen van een pedicure stoel zijn de verschillende opties en mogelijkheden die de stoel biedt. Denk goed na over wat je nodig denkt te gaan hebben, nu en in de toekomst, omdat er een flink prijskaartje aan vast zit. Op internet kun je veel informatie inwinnen en de prijzen en mogelijkheden van de verschillende stoelen met elkaar vergelijken, maar je kunt uiteraard ook eens een kijkje gaan nemen in een van de showrooms om aan specialisten meer uitleg te vragen en alle opties goed te overwegen.

Laatste nieuwtjes ontvangen?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.