Zelf je teennagels lakken, hoe doe je dat?

Met mooier weer in aantocht, worden de slippers en sandalen weer uit de kast getrokken. Natuurlijk kun je niet met een onverzorgde voet in slippers voor de dag komen. Zeker voor de dames onder ons horen bij een verzorgde voet mooi gelakte teennagels. Natuurlijk kun je daarvoor een bezoekje brengen aan een (cosmetisch) pedicure, maar als je een beetje handig bent, kun je ook thuis zelf aan de slag. Wil jij zelf je teennagels lakken? Wij hebben een stappenplan met tips voor je gemaakt.

Voorbereiding

Voor je je nagels daadwerkelijk gaat lakken, dien je eerst de juiste voorbereidingen te treffen.

  1. De eerste stap is het knippen van je nagels. Gebruik hiervoor een scherp nagelschaartje. Knip je nagels recht af, zodat ze niet gaan ingroeien. Knip je nagels ook niet te kort af.
  2. Scherpe randjes aan je nagels? Vijl ze dan weg met een nagelvijl. Met de nagelvijl kun je ook meer vorm aanbrengen in de nagel.
  3. Restanten van nagellak op je nagels? Gebruik dan een nagellak remover om de oude laklaag te verwijderen.
  4. Last van ribbels op je nagels? Gebruik dan een nagelbuffer om de bovenkant van je nagels mooi egaal te maken. Met een nagelbuffer verwijder je ook de laatste restanten van de nagellak.
  5. Spoel tenslotte je voeten goed af en maak ze helemaal droog.

Je teennagels lakken

We beginnen met een goede tip: gebruik een teenscheider of stop watten tussen je tenen om ze van elkaar te scheiden. Op die manier voorkom je dat je net gelakte nagels tegen elkaar botsen en beschadigen. Nu kun je echt aan de slag!

  1. Begin met een basecoat. Hiermee voorkom je dat de nagellak gaat verkleuren. Breng de basecoat aan door in een strijkbeweging banen te maken van de nagelriem tot het uiteinde van je nagel.
  2. Kies nu jouw favoriete kleur nagellak uit en breng deze dun aan. Ook de nagellak strijk je in een beweging, van nagelriem tot het uiteinde van de nagel, in banen aan op je teennagel. Heb je heel de nagel gehad? Laat de nagellak dan even goed opdrogen. Meestal duurt het opdrogen zo’n 2 tot 5 minuten. Herhaal deze stap (minimaal) nog één keer. Wist je dat een aantal dunne laagjes langer mooi blijven dan een dikke laag?
    Tip: Per ongeluk “buiten de lijntjes gekleurd”? Geen zorgen! Doop een wattenstaafje in nagellakremover en verwijder op die manier de nagellak die op je huid terecht is gekomen.
  3. Eindig met een topcoat. Een topcoat maakt je nagels sterker, waardoor je net gelakte nagels langer mooi blijven. Ook voor de topcoat geldt dat je hem opstrijkt in banen. Deze stap kun je elke paar dagen herhalen, zodat je nagels nog langer mooi blijven.

Zelf je teennagels lakken

Liever toch naar een pedicure of nagelstudio?

Helaas klinkt het mooi lakken van je nagels veel makkelijker dan het in werkelijk is. Je zal de eerste niet zijn die halverwege toch ergens tegenaan stoot en opnieuw kan beginnen. Om die reden hebben veel mensen een hekel aan het lakken van hun (teen)nagels. Wil je je nagels liever laten lakken en tegelijkertijd ontspannen? Zoek dan een pedicure in jouw buurt.