Pedicure bij kinderen

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Veel volwassenen bezoeken al geregeld een pedicure. Dit doen veel mensen omdat ze voetverzorging belangrijk vinden en weten dat je door een goede verzorging veel klachten kunt voorkomen. Mochten er toch voet gerelateerde klachten ontstaan dan is de pedicure er op ze op te lossen. Hierbij valt te denken aan een kalknagel, eelt, ontstoken teennagels en blaren. Maar ook steeds meer kinderen bezoeken wel eens een pedicure of zouden dat in ieder geval eens moeten doen. Voetklachten komen namelijk ook bij kinderen voor.

Oorzaken van voetklachten bij kinderen

De belangrijkste oorzaak van voetklachten bij kinderen is eigenlijk dat er te weinig aandacht is voor de voeten. Ouders zijn zich er altijd goed van bewust dat de tanden goed gepoetst moeten worden en dat de haren gewassen en gekamd moeten zijn. Maar naar voeten wordt nauwelijks omgekeken. Ook worden er vaak slechte schoenen gekocht. Deze schoenen worden door de kinderen uitgekozen omdat ze erg stoer of mooi zijn of door de ouders als deze lekker goedkoop in de aanbieding zijn. Hierbij wordt niet gelet op de pasvorm of het voetbed. Terwijl dit juist zo ontzettend belangrijk is voor de nog ontwikkelende kindervoet.

Ingegroeide teennagels bij kinderen

Ingegroeide teennagels vormen een groot probleem. Nagels worden vaak te laat geknipt als ze al veel te lang zijn, waardoor ze enorm in de verdrukking komen en als ze geknipt worden, worden ze nogal eens te kort afgeknipt. Met als resultaat dat ze in de teen groeien. Dit kan behoorlijk gaan ontsteken, waardoor het plezier in het lopen, rennen en rondhuppelen geheel verdwijnt.

kind moeder pedicure

Voetwratten bij kinderen

Ook voetwratjes komen nogal eens voor om dat kinderen vaak in openbare ruimtes douchen en omkleden zoals op school na gymles of met hockey of voetbal. Vooral kinderen kunnen veel last hebben van wratten. Over het algemeen trekken deze vanzelf weer weg, maar als het kind hier veel last van heeft, kan een pedicure of huisarts helpen.

Kind met voetklachten

Heeft je kind last van voetklachten? Bezoek dan eens een pedicure met je kind. Hier kunnen de klachten pijnloos behandeld worden. Bij een voetwratje wordt eerst het eelt met een vijl verwijderd waarna de wrat zelf met een zalfje behandeld wordt. Ook ingegroeide teennagels kunnen zij heel precies en pijnloos wegknippen, iets dat thuis vaak niet meevalt. Je kind kan zich weer heerlijk uitleven met rondrennen en onbezorgd spelen.