Pedicure benodigdheden

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Wil je zelf een pedicure uitvoeren of voor jezelf beginnen als zelfstandig pedicure? Dan heb je materialen nodig. Welke benodigdheden heb je dan allemaal nodig? Wat zijn de tools waar je echt niet zonder kunt. Gaat dat eigenlijk wel zo makkelijk als zelfstandig pedicure te worden? Verzamel de belangrijkste benodigdheden over langere tijd en begin eerst eens als pedicure voor je eigen familie en vrienden. Vind je het leuk om te doen en zijn zij ook tevreden? Misschien is het dan een goed idee om alle benodigdheden die een pedicure geregeld, aan te schaffen.

Volg een pedicure opleiding

Het is ontzettend leuk om geheel vrijblijvend of tegen een kleine vergoeding de voeten van vrienden en bekenden te verzorgen. Als je echt professioneel aan de slag wilt als zelfstandig pedicure is het verstandig een pedicure opleiding of een cursus te volgen. Als je een gediplomeerd pedicure bent zul je meer klanten trekken, hier adverteer je natuurlijk ook mee en je bent dan in staat om je toekomstige klanten van de meest uiteenlopende voetklachten af te helpen.

Koop de juiste spullen

Heb je de smaak helemaal te pakken en ben je begonnen met een opleiding of cursus voor pedicure, investeer dan in goed gereedschap. Allereerst is een goede pedicure stoel, de behandelstoel, belangrijk. Eventueel kun je deze, om geld te besparen, ook tweedehands kopen, want ook tweedehands zijn er heel veel goede stoelen te koop. Verder heb je natuurlijk pincetten, voetvijlen, schaartjes en nagelschaartjes nodig. Schaf een voetbad aan en verdiep je eens in zalfjes en scrubcrèmes.

Een professionele pedicure ruimte

Zorg dat je een aparte kamer in huis vrijmaakt voor je nieuwe praktijk. Zowel voor de klant als voor jezelf is het niet zo fijn om de behandeling midden in de woonkamer te hebben. Het hoeft helemaal geen grote kamer te zijn, maar richt deze wel professioneel in. Kies een rustige kleur voor op de muur en zorg voor passende decoratie. De behandelruimte moet schoon, netjes en ook gezellig zijn. Zo wordt de behandeling bij jou een prettige en rustgevende ervaring.