Pedicure prijslijst: Welke behandelingen zijn er & wat kosten ze?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Wie regelmatig een bezoek aan een pedicure brengt, kan bevestigen dat een pedicurebehandeling je goed zal doen. Voor sommige mensen is zo'n behandeling puur ter ontspanning, terwijl het voor anderen een medische noodzaak heeft. Maar voor welke behandelingen kun je eigenlijk bij een pedicure terecht en wat kosten die behandelingen? Omdat er veel pedicures in Nederland zijn, bestaat er een grote verscheidenheid aan behandelingen met verschillende prijzen. Wil je meer weten over de soorten pedicure behandelingen en de kosten die met een pedicurebehandeling gepaard gaan? Lees dan snel verder!

Tip: eenvoudige behandelingen kun je natuurlijk ook zelf uitvoeren. Met de juiste pedicurematerialen kun je op de lange termijn een hoop geld besparen!

Verschillende aanbieders, verschillende prijzen

Iedere pedicure is vrij om zijn of haar eigen prijzen te bepalen. De prijzen verschillen daarom per aanbieder. Onder andere de onderstaande factoren spelen een rol in de prijs van een behandeling:

 • De duur van de behandeling: logischerwijs kost een behandeling die meer tijd kost, ook meer geld. Een pedicure kan ten slotte maar een persoon tegelijkertijd behandelen.
 • De regio waarin de pedicure actief is: dat ligt onder andere aan de hoeveelheid vraag en aanbod in die regio en aan de huurprijzen van praktijkruimte.
 • Pedicurebehandeling op locatie of aan huis: sommige pedicures komen aan huis voor een behandeling. Voor een behandeling aan huis betaal je eigenlijk altijd meer dan voor een behandeling in een praktijk, simpelweg omdat de pedicure reiskosten moet maken.
 • Opleidingsniveau en de aard van de behandeling: kies je voor de diensten van een medisch pedicure? Als je een behandeling nodig hebt die specialistisch van aard is, dan vallen de kosten meestal wat hoger uit.

Welke behandelingen zijn er?

Omdat er veel verschillende behandelingen zijn, hebben we ter indicatie een aantal richtprijzen op een rij gezet.

 • Basisbehandelingen: De meeste pedicures bieden een basisbehandeling aan van ongeveer 30 to 45 minuten die meestal tussen de 30 en 45 euro kost. Pedicures geven deze basisbehandeling een eigen naam, zoals PedicurebehandelingHappy Feet of Pedicure simpel, maar in de praktijk omvatten ze ongeveer hetzelfde. Tijdens zo'n behandeling worden de nagels geknipt, gevijld en verzorgd, wordt de huid van de voeten verzorgd en wordt eelt verwijderd.
 • Uitgebreide pedicurebehandelingen: Naast de basisbehandelingen bieden de meeste pedicures een uitgebreide behandeling aan. Zo'n behandeling is meestal een combinatie van een basisbehandeling, een voetmassage en/of cosmetische voetverzorging. Je herkent de uitgebreide behandelingen aan toevoegingen als grootfulluitgebreid en deluxe. Zo'n uitgebreide behandeling duurt zo'n 60 tot zelfs 120 minuten en kost zo'n 50 tot 90 euro.
 • Behandeling van specifieke probelemen: wil je specifieke problemen, zoals overtollig eelt, een likdoorn of een ingegroeide teennagel, laten behandelen. Een korte behandeling voor een specifiek probleem duurt meestal zo'n 10 tot 15 minuten en kost ongeveer tussen de 15 en 25 euro.
 • Cosmetische voetverzorging: Ga je naar een pedicure voor cosmetische voetverzorging? Het lakken van de nagel met 'normale' nagellak kost meestal tussen de 15 en 30 euro, terwijl een set gel- of acrylnagels meestal tussen de 35 en 75 euro kost.
 • Voetmassage: Liever een voetmassage? De kosten voor een voet- en/of onderbeenmassage starten bij 15 en 25 euro voor een korte massage, maar kunnen oplopen tot 60 tot 70 euro als je voor een lange massage kiest.
 • Behandeling aan huis: Ben je slecht ter been of wil je liever thuis worden behandeld? De zogenaamde ambulante pedicure kan je thuis komen verzorgen. Een behandeling aan huis kost uiteraard wat meer, omdat de pedicure kosten maakt door naar jouw locatie te rijden en bovendien alle benodigdheden mee moet nemen. De meerprijs voor een behandeling aan huis is meestal ongeveer 10 tot 15 euro.

Pedicure stoel prijzen

Vraag om de prijslijst

Wil je graag weten hoeveel jouw pedicurebehandeling gaat kosten? De meeste pedicures hebben een prijslijst. Toch is het soms lastig om van te voren te bepalen welke behandeling voor jou van toepassing is. Doe daarom van tevoren navraag bij de pedicure. Dan weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vergelijk niet alleen op prijs

Hoewel we ons voor kunnen stellen dat het verleidelijk is om een pedicure alleen op basis van prijs uit te kiezen, raden we aan om ook andere factoren mee te laten wegen in het maken je keuze. Andere factoren zijn bijvoorbeeld:

 • Reviews: kijk van te voren naar hoe de pedicure wordt beoordeeld door anderen.
 • Locatie: als je 20 minuten moet rijden voor een pedicure die een paar euro goedkoper is, loont dat meestal niet.
 • Gevoel: laat je gevoel spreken. Een pedicurebehandeling moet ook ontspannend zijn en het is daarom belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de pedicure die jou behandelt.