Pedicure prijslijst: Welke behandelingen zijn er & wat kosten ze?

Om de zoveel tijd is het fijn om wat extra aandacht te besteden aan je voeten en een bezoekje te brengen aan een pedicure. Voor sommige mensen is een afspraak bij de pedicure puur ter ontspanning en ter verzorging van de voeten, terwijl het voor anderen een medische noodzaak kan hebben. Er zijn veel verschillende pedicures in Nederland en er is een groot aanbod aan de behandelingen met verschillende prijzen. Wil je meer weten over de soorten pedicure behandelingen en de kosten die daar aan verbonden zijn? Lees dan snel verder!

Tip: heb je niet zoveel geld te besteden of wil je simpelweg niet zoveel geld uitgeven aan de pedicure? Dan kun je er ook voor kiezen bepaalde handelingen thuis uit te voeren met onderstaande hulpmiddelen:

Basis behandelingen en cosmetische behandelingen

Allereerst kun je bij veel pedicuresalons kiezen voor een basis behandeling van ongeveer 30 to 45 minuten, die tussen de € 25 en € 35 kost. Iedere pedicure geeft deze basis behandeling een andere naam, zoals Happy Feet of Spa behandeling, maar in de praktijk omvatten ze ongeveer hetzelfde. Tijdens deze behandeling worden de nagels geknipt, geveild en verzorgd, wordt de huid van de voetzool verzorgd en worden eelt en/of likdoorns verwijderd en behandeld. Meestal verzorgt de pedicure ook simpele problemen, zoals schimmels en ingegroeide nagels, en wordt de behandeling afgesloten met een verzorgende voetcrème. Mocht je niet een hele behandeling willen ondergaan, maar bijvoorbeeld alleen een likdoorn of eelt laten verwijderen, dan is dat vaak ook mogelijk. De prijzen van specifieke onderdelen beginnen meestal rond de € 15. De prijzen van meer specialistische behandelingen, zoals schimmeldiagnostiek, nagelreparatie en het plaatsen van een nagelbeugel beginnen meestal rond de € 25.

Wil je cosmetische voetverzorging, dus je nagels laten veilen en lakken met gellac? Dan betaal je voor deze behandeling meestal tussen de € 25 en € 35.

Een pedicure kan je niet alleen een basis behandeling geven, maar vaak is er ook een mogelijkheid om luxere en langere behandeling te ondergaan. Deze luxere behandelingen duren meestal zo'n 60 minuten zijn. Onderdeel van de luxere behandeling kunnen bijvoorbeeld het lakken van de nagels, een voetmassage, een uitgebreid voetenbad en een scrubbehandeling zijn. Door onderdelen te combineren, kun je vaak flink besparen op de prijs van losse onderdelen. Het meest uitgebreide pakket dat een pedicure biedt, kost meestal tussen de € 50 en € 60 en omvat vrijwel alle behandelingen die een pedicure kan bieden.

Prijslijst Pedicure

Behandeling aan huis: de ambulante pedicure

Ben je slecht ter been of wil je liever thuis worden behandeld? De zogenaamde ambulante pedicure komt je op locatie verzorgen. Een behandeling aan huis kost wel wat meer, omdat de pedicure kosten maakt door naar jouw locatie te rijden en bovendien alle benodigdheden mee moet nemen. De meerprijs voor een behandeling aan huis is meestal ongeveer € 10 tot € 15,-.

Medische pedicure en vergoeding

Als je vanwege een medische aandoening, zoals diabetes of reuma, een behandeling bij een pedicure moet ondergaan, is het in sommige gevallen mogelijk om een vergoeding te krijgen. Wil je meer informatie over vergoedingen door zorgverzekeraars, lees dan hier verder of kijk op de website van jouw eigen zorgverzekeraar. De meest zorgverzekeraars eisen dat je de behandeling ondergaat bij een medisch pedicure.

Prijslijst

Vrijwel alle pedicures hebben een prijslijst. Wil je zeker weten dat je niet teveel betaalt? Vraag dan van te voren naar de prijslijst van de pedicure. Tegenwoordig hebben de meeste pedicures een eigen website en ook daar kun je hun prijslijst vrijwel altijd vinden!