Hoeveel kost een pedicurebehandeling?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Ben je van plan om een pedicure te bezoeken en ben je benieuwd naar welke kosten daarmee gepaard gaan? Wij vertellen je hoeveel een pedicurebehandeling (aan huis) ongeveer kost.

Tip: eenvoudige behandelingen kun je natuurlijk ook zelf uitvoeren. Met de juiste pedicurematerialen kun je op de lange termijn een hoop geld besparen!

Verschillende aanbieders, verschillende prijzen

Iedere pedicure is vrij om zijn of haar eigen prijzen te bepalen. De prijzen verschillen daarom per aanbieder. Onder andere de onderstaande factoren spelen een rol in de prijs van een behandeling:

  • De duur van de behandeling: logischerwijs kost een behandeling die meer tijd kost, ook meer geld. Een pedicure kan ten slotte maar een persoon tegelijkertijd behandelen.
  • De regio waarin de pedicure actief is: dat ligt onder andere aan de hoeveelheid vraag en aanbod in die regio en aan de huurprijzen van praktijkruimte.
  • Pedicurebehandeling op locatie of aan huis: sommige pedicures komen aan huis voor een behandeling. Voor een behandeling aan huis betaal je eigenlijk altijd meer dan voor een behandeling in een praktijk, simpelweg omdat de pedicure reiskosten moet maken.
  • Opleidingsniveau en de aard van de behandeling: kies je voor de diensten van een medisch pedicure? Als je een behandeling nodig hebt die specialistisch van aard is, dan vallen de kosten meestal wat hoger uit.

Hoeveel kost een pedicurebehandeling?

Omdat er veel verschillende behandelingen zijn, hebben we ter indicatie een aantal richtprijzen op een rij gezet.

  • Een 'normale' pedicurebehandeling bestaat bijvoorbeeld uit het knippen en verzorgen van de teennagels, de verzorging van de huid rondom de nagel, het verwijderen van eelt en het verzorgen van de voeten. Zo'n behandeling kost meestal zo'n 30 tot 45 euro voor 30 tot 45 minuten.
  • Sommige pedicure bieden 'uitgebreide' pedicurebehandeling aan. Een uitgebreide pedicurebehandeling is een uitbreiding op de 'normale' behandeling en omvat bijvoorbeeld ook cosmetische voetverzorging en een voetmassage. Een uitgebreide pedicurebehandeling duurt meestal zo'n 60 tot zelfs 120 minuten en kost zo'n 50 tot 90 euro.
  • Wil je een specifiek probleem laten aanpakken, zoals een likdoorn, een ingegroeide teennagel, overtollig eelt of kloven. Dergelijke korte behandelingen duren meestal zo'n 10 tot 15 minuten en kosten tussen de 15 en de 25 euro per behandeling.
  • Heeft de pedicurebehandeling een medische grondslag en bezoek je daarvoor een medisch pedicure, dan zijn de kosten vaak wat hoger.

Doe van tevoren navraag

Wil je graag weten hoeveel jouw pedicurebehandeling gaat kosten? De meeste pedicures hebben een prijslijst. Toch is het soms lastig om van te voren te bepalen welke behandeling voor jou van toepassing is. Doe daarom van tevoren navraag bij de pedicure. Dan weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hoeveel kost een pedicurebehandeling aan huis?

Sommige pedicures, de zogenaamde ambulante pedicures, behandelen ook aan huis. Dat komt goed van pas voor mensen die slecht ter been zijn. Voor een behandeling aan huis betaal je meestal zo'n 10 tot 15 euro extra.

De kosten voor een behandeling aan huis zijn dus hoger. Dat komt omdat de pedicure kosten maakt om bij jouw huis te komen.

hoeveel kost een pedicurebehandeling

Vergelijk niet alleen op prijs

Hoewel we ons voor kunnen stellen dat het verleidelijk is om een pedicure alleen op basis van prijs uit te kiezen, raden we aan om ook andere factoren mee te laten wegen in het maken je keuze. Andere factoren zijn bijvoorbeeld:

  • Reviews: kijk van te voren naar hoe de pedicure wordt beoordeeld door anderen.
  • Locatie: als je 20 minuten moet rijden voor een pedicure die een paar euro goedkoper is, loont dat meestal niet.
  • Gevoel: laat je gevoel spreken. Een pedicurebehandeling moet ook ontspannend zijn en het is daarom belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de pedicure die jou behandelt.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Basisverzekering

Tegenwoordig vergoeden de meeste zorgverzekeraars slechts een beperkt aantal pedicurebehandelingen uit de basisverzekering. Let op: als jouw behandeling voor vergoeding in aanmerking komt, dan kunnen de kosten nog wel worden verrekend met het eigen risico. Wil je zeker weten dat een pedicurebehandeling in jouw geval wordt vergoed? Neem dan eerst contact op met je zorgverzekeraar.

Aanvullende verzekering

In sommige gevallen is het mogelijk om met een aanvullende zorgverzekering de kosten voor een behandeling bij de pedicure vergoed te krijgen. Het verschilt per zorgverzekeraar voor welke aandoeningen een eventuele vergoeding van toepassing is. Wil je weten of jouw zorgverzekeraar een pedicurebehandeling vergoed? Neem dan altijd van te voren contact op met de klantenservice van jouw zorgverzekeraar. Zij kunnen jou hierover informeren.

Zorgverzekeringen vergelijken

Wil je weten welke zorgverzekering met een vergoeding voor de pedicurezorg voor jou het meest geschikt is? Online kun je je huidige zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen.