Hoeveel verdient een Pedicure?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Je wilt zelf aan de slag als (medisch) pedicure, maar waar moet je dan allemaal aan denken en verdient dit eigenlijk wel goed? Kan iedereen zo maar voor zichzelf beginnen? Het is niet zomaar iets om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan.

Van welke factoren hangt het inkomen af?

Het is allereerst belangrijk dat je een opleiding gedaan hebt of een cursus gevolgd hebt voor het werken als pedicure. Verder moet je je gaan oriënteren in wat je precies wilt. Wil je thuis en voor jezelf gaan werken en hiervoor een ruimte gaan inrichten of ben je van plan een praktijkruimte te gaan huren of ergens in dienstverband te werken? In sommige gevallen kun je zelfs een praktijkruimte van iemand overnemen. Dit kan erg handig zijn, omdat je dan alle direct materialen en misschien wel een klantenbestand hebt. De vorige pedicure had misschien al klantenbestand en je hebt een goede kans dat deze het bij jou ook graag proberen. Ook moet je vooraf bepalen hoeveel je eigenlijk wilt werken. Wil je voltijd werken of liever deeltijd. Ben je bereid de werktijden te verdelen over verschillende dagdelen, waardoor je nog meer klanten kunt bereiken of werk je liever alleen overdag. Al deze factoren hebben invloed op de inkomsten. Als je bijvoorbeeld vanuit huis kunt werken en geen speciale ruimte hoeft te huren, ben je ook geen extra geld kwijt aan huur. Maar als je een praktijk kunt overnemen van een ander, krijg je daar wel weer een groot aantal klanten voor terug.

Hoeveel verdient een pedicure

Hoeveel verdient een (zelfstandig) pedicure?

Op zich kun je als pedicure genoeg inkomen verzamelen. Nadat je de eventuele investeringen voor materiaal, opleiding en eventuele huur geregeld hebt, begint het verdienen. Je moet bij 40 uur in de week werken, denken aan ongeveer 1700-1800 euro bruto per maand in dienstverband en dat kan oplopen tot meer dan 2500 euro bruto als je voor jezelf werkt. Uiteraard komen bij zelfstandig werken ook extra verantwoordelijkheden, zoals administratie en boekhouding, kijken. Kiest u ervoor om naast pedicure behandelingen ook schoonheidsbehandelingen uit te voeren, kan het bedrag nog verder oplopen. Belangrijk is dat als je voor jezelf wilt beginnen je eerst een klantenkring opbouwt. Het is makkelijk als je graag met mensen omgaat en een gezellig praatje met ze maakt. Zorg ook dat er in je praktijk een gezellige en ontspannen sfeer heerst zodat de pedicure een aangename en ontspannende ervaring wordt.