Welke materialen heeft een pedicure nodig?

19/06/2018   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Voor jezelf als pedicure beginnen is geen gek idee. Er is steeds meer vraag naar pedicure behandelingen. Heel veel mensen lopen rond met voetklachten en deze willen hier graag vanaf geholpen worden. Een bezoekje aan de pedicure wordt steeds normaler en steeds meer mensen zijn bekend met de noodzaak en weten de pedicure goed te vinden. Je kunt dit bovendien makkelijk vanuit huis opereren en je hebt geen personeel nodig. Maar wat moet je allemaal in huis halen als je als pedicure voor jezelf wilt beginnen?

Pedicure opleiding of cursus

Je wilt natuurlijk dat ook je allereerste klant meteen een goede ervaring bij je krijgt en dit kan alleen maar als je goed voorbereid begint. Ten eerste is het belangrijk dat je kennis van zaken hebt en dus een opleiding volgt. Bij de behandeling van voetproblemen is het belangrijk dat je weet wat je doet. Je kunt je aanmelden bij een cursus of thuisstudie voor pedicure. Over het algemeen duurt de studie één jaar en valt de prijs reuze mee. Als je eenmaal aan de slag bent, heb je dit zo terugverdiend.

Welk materiaal heb je nodig als pedicure?

Verder heb je natuurlijk ook materiaal nodig om aan het werk te kunnen. Het is handig een aparte kamer in huis te reserveren voor je werkzaamheden. Dit ziet er professioneler uit, zo houd je al je spullen goed bij elkaar en word je ook niet steeds gestoord door alledaagse zaken als je een klant aan het helpen bent. Het is fijn als je een professionele stoel kunt aanschaffen. Dit is voor jou voor het werken handig en de klant zit dan ook heel gemakkelijk tijdens de behandeling. Je kan hier ook mee wachten totdat de zaken goed lopen en het werk je goed bevalt. Een goede stoel kan namelijk ook redelijk prijzig zijn. Verder moet je denken aan materialen zoals een goed voetenband, nagelvijlen, puimstenen, nagelknippers en speciale crèmes. Kleed de ruimte gezellig, maar professioneel aan zodat de klant tijdens de behandeling helemaal tot rust komt.

pedicure materialen

Uitbreiden

Wilt u meer doen dan alleen pedicure behandelingen? Dan is het mogelijk om uw zaak uit te breiden tot een bijvoorbeeld een schoonheidssalon of nagelstudio. Veel pedicures combineren hun pedicure behandelingen met bijvoorbeeld schoonheidsbehandelingen of cosmetische hand- en voetverzorging. Op die manier kunnen ze hun klanten meer bieden en dus beter concurreren met andere pedicurepraktijken.

Laatste nieuwtjes ontvangen?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.