Pedicure aan huis

Voetverzorging nodig, maar ben je slecht te been, rolstoelafhankelijk of kun je om welke reden dan ook eigenlijk je huis niet uit? Overweeg dan om te kiezen voor een (medisch) pedicure die jou aan huis bezoekt. Een zogenaamde ambulante pedicure werkt op (jouw) locatie en neemt de benodigde spullen mee. Je hoeft dus zelf geen vervoer naar de pedicure te regelen. Bovendien vallen de extra kosten vaak erg mee, zeker als je beseft dat je zelf ook kosten voor (de brandstof van) je auto of het openbaar vervoer zou maken als je voor een pedicurepraktijk in de buurt kiest.

Voordelen en nadelen van een pedicure aan huis

Het grootste voordeel van een pedicure aan huis is uiteraard dat je je huis niet uit hoeft. Toch heeft het ook extra voordelen waar je niet direct bij stilstaat. Allereerst verlies je geen tijd met de rit naar de pedicure en daarnaast is het tijdverlies bij uitloop minder vervelend. Ten slotte geeft het veel mensen een veilig gevoel om in eigen huis behandeld te worden en niet in een onbekende pedicurepraktijk. Uiteraard staan er ook nadelen tegenover. Allereerst betaal je een compensatie aan de pedicure. De extra tijd en reiskosten die de pedicure maakt worden op die manier vergoed. Daarnaast is de kans op uitloop groter, omdat een pedicure tijdens zijn rit naar jou toe soms tegenslagen tegenkomt.

Wat kost een pedicure aan huis extra?

Er is geen vaste prijs afgesproken voor een huisbezoek. Toch worden de extra kosten ongeveer gelijk gehouden door pedicures om met elkaar te concurreren. In de meeste gevallen wordt een bedrag van ongeveer € 10,- in rekening gebracht. Ambulante pedicures werken meestal met een vast gebied waarin zij werkzaam zijn. Het is verstandig om goed van te voren te informeren hoe hoog de extra kosten voor een huisbezoek zijn en of de betreffende pedicure u kan bezoeken. Op die manier voorkomt u ongemakken achteraf. Als u weet wat een bezoek aan huis kost, kunt u zelf de afweging maken of u liever thuisbehandeld wordt of dat u een bezoek brengt aan de pedicurepraktijk in de buurt.