French Pedicure

Veel vrouwen hebben al wel eens gehoord van de French manicure. Hierbij worden je nagels neutraal gelakt met nagellak of gel en de topjes van je nagels worden extra wit gemaakt. Dit idee is al ontstaan in de jaren dertig van de vorige eeuw en het geeft je nagels een heel klassieke en verzorgde uitstraling. Maar wat de meesten nog niet weten, is dat je dit ook voor je voeten kunt laten doen. Nu de zomer er weer aankomt wil je graag dat je voeten er ook verzorgd en mooi uitzien. Voor de ultieme klassieke en verzorgde look in je sandalen of slippers ga je naar de pedicure voor een fijne voetbehandeling en sluit je dit af door het aanbrengen van een French pedicure.

Verzorgde voeten

Een French pedicure staat natuurlijk het mooist bij voeten die in topconditie zijn. Mocht je voetklachten hebben, dan worden deze eerst opgelost door de pedicure. Zo worden blaren en likdoorns verwijderd en ingegroeide teennagels bijgeknipt. Dit ziet er niet alleen veel beter uit, maar dit zorgt er ook voor dat je weer veel gemakkelijker kunt lopen en geen last hebt van allerlei pijntjes. De pedicure kan je tevens goede adviezen geven over hoe je zelf je voeten het beste kunt verzorgen en welk schoeisel het beste is voor je voeten. Laat vervolgens je voeten lekker verwennen. De pedicure geeft je voeten eerst een verzorgend voetbadje waarna ze lekker zacht gescrubd worden. Eventuele eelt wordt natuurlijk verwijderd en daarna komt er een lekkere, verzorgende crème op. Daarna worden je nagels netjes bijgeknipt en ben je klaar voor de French pedicure.

French pedicure

Wat houdt de French pedicure precies in?

Als je het hebt over een French pedicure dan heb je het over keurig geknipte teennagels. Maar de nagels zijn niet zo kort geknipt dat je dat lichte randje niet meer ziet, dit is namelijk een essentieel onderdeel van de French pedicure. Eerst wordt de nagelplaat geheel ontvet en vervolgens worden de nageltopjes extra wit gemaakt, terwijl de rest blank gelakt wordt. Hier overheen komt een transparante topcoat die de nagels en de lak beschermd zodat het geheel langer mooi blijft en beter blijft zitten.