Hoe gebruik je een eeltvijl of eeltverwijderaar?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Het lijkt zo'n eenvoudig karweitje, maar het vereist toch enige kennis om een eeltvijl of eeltverwijderaar op een juiste manier te gebruiken. Om je op weg te helpen, hebben we een aantal stappen onder elkaar gezet.

Hoe gebruik je een eeltvijl?

  1. Zorg dat je het juiste gereedschap in huis haalt! Er zijn verschillende (elektrische) eeltvijlen te koop. Vijlen voor het grove werk en vijlen voor het fijne werk. Gelukkig zijn er ook vijlen te koop met twee kanten: een kant heeft een fijne vijl, terwijl de andere kant een grove vijl heeft. Eventueel kun je ook een set kopen. Daarnaast kun je optioneel gebruikmaken van een voetenbad. Je hebt dan een elektrisch voetenbad of teiltje, baking soda en een handdoek nodig.
  2. Optioneel: wil je eelt op je voeten verwijderen? Week je voeten dan eerst in een voetenbad. Maak eventueel gebruik van baking soda. Door je voeten te weken in een voetenbad wordt je huid week en daardoor zijn dode huidcellen makkelijker weg te vijlen. Bovendien werkt een voetenbad erg ontspannend. Maak je voeten na het weken voorzichtig droog met een handdoek, zodat ze klaar zijn om gevijld te worden.
  3. Vijl de ruwe plekken. Leg je voet op je knie. Pak de vijl vast bij het handvat. Maak neerwaarse bewegingen met de vijl over de ruwe eeltplekken. Sla zachte plekken (huid zonder eelt) en gevoelige huid over. Begin met een grove eeltvijl en rond af met de fijne eeltvijl.
  4. Controleer of je alle eeltplekken hebt gehad.
  5. Optioneel: masseer de gevijlde plaatsen om de bloedcirculatie van de nieuwe huid op gang te brengen.
  6. Hydrateer je voeten met een vochtinbrengende voetcrème.

hoe gebruik je een eeltvijl?

Waar moet je op letten?

  • Het is verstandig om niet te hard van stapel te lopen. Vijl de eeltplekken voorzichtig, zodat je de gezonde huid niet beschadigd.
  • Weet je niet precies hoe je te werk moet gaan? Laat je dan eerst adviseren door een professional, zoals een pedicure of manicure. Een pedicure of manicure kan je helpen met het zelf vijlen van eelt, maar kan je ook advies geven, zodat je de behandeling in de toekomst eenvoudig zelf uit kunt voeren.
  • Heb je last van diabetes of herstellen jouw wondjes om de een of andere reden niet snel? Ga dan extra voorzichtig te werk. Kies bij voorkeur voor een bezoek aan een professional.