Hoe vaak ga je naar een pedicure?

10/01/2020   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Om je voeten zo mooi en gezond mogelijk te houden, kun je het beste regelmatig een bezoek brengen aan de pedicure. Er is geen algemene richtlijn, maar de meeste pericures adviseren om één keer in de 6 tot 8 weken een afspraak maken om je voeten te laten behandelen. Ook als je geen klachten hebt, is het verstandig en ontspannend om af en toe naar een pedicure te gaan. Problemen als likdoorns en kloven in de voeten kunnen worden verholpen en worden voorkomen. De pedicure behandelt je voeten op professionele manier en zal daarom problemen en aandoeningen op tijd herkennen en verhelpen. Als het nodig is, kan de pedicure je doorverwijzen naar een arts of specialist. Heb je veel last van eeltvorming? Dan is het goed om elke 4 weken een afspraak te maken.

Hoe vaak naar de Pedicure

Goede voetverzorging

Het belang van een goede voetverzorging wordt vaak vergeten. Dat kan voor veel vervelende klachten zorgen. Als je bedenkt hoeveel stappen je per dag zet, verdienen je voeten een goed onderhoud. Een pedicure weet alles over de gezondheid van je voeten. Hij of zij zal de conditie van je voeten bekijken en eventuele klachten met je bespreken. Zo krijgen je voeten de juiste behandeling. Je gaat niet alleen naar de pedicure als je klachten hebt. Een behandeling is ook bedoeld om voetproblemen te voorkomen. Bovendien is een voetmassage een heerlijk ontspannende ervaring én houdt je er mooi verzorgde voeten aan over!

Extra belangrijk bij medische redenen

De meeste mensen met klachten gaan gemiddeld zo'n 8 keer per jaar naar de pedicure. Zeker bij gezondheidsklachten is het belangrijk om geen afspraken over te slaan. Als je diabetes hebt, is een goede voetverzorging door een medische pedicure extra belangrijk. Ook mensen met reuma hebben baat bij een extra goede voetverzorging. De voeten zijn vaak extra kwetsbaar en gevoelig. Daarom is het belangrijk ze regelmatig te laten behandelen. Een medische pedicure behandelt ook patiënten met kanker, Parkinson en dementie, die specialistische voetverzorging nodig hebben.

Laatste nieuwtjes ontvangen?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.