Hoelang duurt een behandeling bij de pedicure?

03/02/2020   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Bij de pedicure kun je terecht voor verschillende soorten behandelingen. Gemiddeld duurt een behandeling zo’n 30 tot 45 minuten. Zijn er complicaties of is er veel eeltvorming kan de behandeling wat langer duren. Het is belangrijk om je voeten tussen de behandelingen door ook thuis goed te verzorgen. Zo voorkom je voetproblemen en hou je je voeten in goede conditie. Dat kan de behandeltijd bij de pedicure aanmerkelijk verkorten. Een pedicure geeft je gericht advies en kan je de juiste verzorgingsproducten aanbevelen.

Basisbehandeling bij de pedicure

Een basisbehandeling bij de pedicure bestaat uit een aantal onderdelen, waarin je voeten worden behandeld en verzorgd. De pedicure zal je voeten eerst analyseren om te zien of er problemen zijn, die behandeld moeten worden. De nagels van de tenen worden geknipt en overtollig eelt wordt van de voeten verwijderd. Daarnaast verwijdert de pedicure ook eventuele likdoorns en worden teennagels, die ingroeien, behandeld. Aansluitend worden de nagelriemen verzorgd en worden de nagels en de huid waar eelt op zat glad gepolijst. De voeten worden eventueel gescrubd en tot slot gemasseerd met een verzorgende crème.

hoelang duurt een pedicurebehandeling

Specialistische behandelingen

Naast de basisbehandeling kun je ook een afspraak maken voor een specialistische behandeling. Als je last hebt van wratten of schimmelnagels bijvoorbeeld, of als je alleen je nagels wilt laten bijwerken. Heb je reuma, diabetes of een andere aandoening waardoor je voeten extra zorg nodig hebben? Een medische pedicure kan je voeten de juiste behandeling geven om ze in de beste conditie te houden. Veel pedicures kunnen ook een orthese bij je aanmeten. Dit is een hulpstukje van siliconen om druk op de tenen te verminderen. Het wordt helemaal op maat gemaakt. En wil je alleen naar de pedicure om je voeten te laten verwennen? Maak dan een afspraak voor een cosmetische behandeling, inclusief heerlijke voetmassage.

Laatste nieuwtjes ontvangen?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.