Wat is eeltcrème en waarom gebruik je het?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Hardnekkig of overtollig eelt kan erg vervelend zijn. Er zijn verschillende manieren om van eelt af te komen, zoals met eeltverwijderaars, eeltpleisters, eeltsokken en eeltcrèmes. In dit artikel bespreken we eeltcrème. Wat is eeltcrème, hoe werkt het en waar is het te koop?

Wat is eeltcrème?

Een eeltcrème is een smeersel dat je gebruikt om eelt te verminderen en tegen te gaan.

Hoe werkt eeltcrème?

Eeltcrème bevat ingrediënten die eelt verminderen en verzorgen, zoals salicylzuur en melkzuur. Je smeert het op de plekken waar je last hebt van overtollig eelt hebt. Sommige crèmes dien je samen met een eeltverwijderaar te gebruiken.

Salicylzuur

Salicylzuur maakt de hoornlaag van jouw huid zacht. Daardoor laten huidschilfers beter los.

Melkzuur

Melkzuur werkt hydraterend en heeft een positieve uitwerking op de structuur van jouw huid.

eeltcreme voet

Hoe gebruik je eeltcrème?

In de bijsluiter van jouw eeltcrème staat precies uitgelegd hoe je hem moet gebruiken. Lees daarom de bijsluiter altijd goed door. De meeste eeltcremès werken ongeveer hetzelfde.

  1. Maak je voeten goed schoon en droog.
  2. Smeer de eeltcrème op je eeltplekken.
  3. Laat de eeltcrème goed intrekken.
  4. Herhaal stap 1 tot en met 3 meerdere keren. In de bijsluiter van jouw eeltcrème wordt uitgelegd hoe vaak je de crème moet gebruiken en hoelang.

Merk je dat je huid geïrriteerd raakt door het gebruik van de eeltcrème? Stop dan met het gebruiken ervan en win advies in bij een specialist. Misschien ben je allergisch voor een van de ingrediënten.

Waar kun je eeltcrème kopen?

Heb je last van eelt en wil je een eeltcrème proberen? Je kunt het kopen bij de lokale drogist in jouw omgeving of online in een webshop. Je hebt er geen doktersrecept voor nodig.

Welke eeltcrème is het beste?

Er zijn veel verschillende varianten in omloop. Iedere crème werkt net weer anders en bevat andere ingrediënten. Omdat iedere huid anders is, is er geen uniformele beste variant.

Weet je niet precies welke eeltcrème je moet gaan gebruiken? Laat je dan adviseren door iemand met meer verstand van zaken, zoals een medewerker van een drogist of een pedicure.