Lelijke voeten en/of tenen? Tips voor mooie voeten

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Onze voeten zijn erg belangrijk. Ze dragen ons gedurende de dag en zijn bepalend voor de houding van ons lichaam. Helaas vinden veel mensen hun voeten niet zo mooi. Wil jij graag mooiere voeten? Je hoeft daarvoor gelukkig geen uren door te brengen in een salon. Met onderstaande tips breng je jouw voeten in topconditie, zonder dat het je veel tijd of geld kost!

Man schaamt zich voor lelijke voeten

1. Accepteren in plaats van vergelijken

Als je je voeten lelijk vindt, is een stukje acceptatie het begin. Vergelijk je voeten niet met de voeten van anderen, zeker niet met de gefotoshopte voeten van modellen! Die foto's geven geen realistisch beeld. Kijk in plaats daarvan naar wat je wel mooi vindt aan je voeten. Misschien staan je tenen scheef, maar heb je wel een mooie zachte huid of nette nagels. Er is altijd wel iets positiefs te vinden!

2. Neem zo nu en dan een voetenbad

Trakteer jezelf op een voetenbad. Een voetenbadje helpt om je voeten goed schoon te maken. Daarnaast kun je na een voetbad makkelijker je nagels en je huid verzorgen.

3. Je teennagels netjes knippen

Het ideale moment om je nagels te knippen is na het nemen van een voetenbad, een normaal bad of een douche. Door het water worden je nagels zachter. Dat knipt makkelijker en je nagels raken zo minder snel beschadigd. 

Tips voor het knippen van je teennagels:

  • Ook al is het niet per se nodig, knip je teennagels toch regelmatig, bijvoorbeeld eens per 1 à 2 weken. Gebruik een schone, scherpe nagelschaar.
  • Knip je teennagels recht af om ingegroeide nagels te voorkomen. Knip de hoekjes dus niet weg.
  • Knip je nagels niet te kort, want ook dan loop je het risico op ingegroeide nagels. Te korte nagels kunnen bovendien oncomfortabel of zelfs pijnlijk zijn.

hoe nagels knippen

4. Verwijder eelt voor een zachte huid

Eelt heeft een belangrijke functie: het beschermt je huid. Maar eeltplekjes zien er natuurlijk niet mooi uit. Gelukkig kun je te veel eelt gemakkelijk verwijderen met een vijl of een eeltrasp. Dat kun je ook het beste na het douchen of badderen doen. Dan is het eelt namelijk zacht. 

In plaats van een eeltvijl of -rasp kun je ook een eeltcrème, eeltpleisters of eeltsokken gebruiken.

eelt verwijderen met eeltvijl

5. Scrub regelmatig voor zachte voeten

Door je voeten regelmatig te scrubben, verwijder je dode huidcellen. Gebruik een voetenscrub of een scrubhandschoen.

Je kunt je voeten het beste aan het eind van een douche, bad of voetenbad scrubben.

6. Hydrateer je huid

Hydratatie is belangrijk voor een mooie huid. Dat geldt ook voor de huid van je voeten. Smeer je voeten na het doucheren of badderen daarom regelmatig in met een hydraterende crème. Je kunt hiervoor een bodylotion gebruiken of een speciale voetencrème. Natuurlijke producten, zoals amandelolie of shea butter, zijn ook fijn.

7. Pak voetproblemen direct aan

Heb je problemen aan je voeten? Bijvoorbeeld een voetschimmel, schimmelnagel, wrat of likdoorn? Geen zorgen, veel mensen hebben last van een voetprobleem, dus je hoeft je er niet voor te schamen. Het is belangrijk dat je het probleem zo snel mogelijk aanpakt. Niet alleen om je voeten mooier te maken, maar ook voor je gezondheid. Hoe langer je wacht, hoe lastiger het probleem is op te lossen.

8. Bezoek een pedicure

Wil je je voeten echt goed laten verzorgen? Ga dan naar een pedicure in de buurt. Een pedicure behandelt voeten. Je nagels worden onder handen genomen, eelt wordt weggehaald en eventuele problemen worden aangepakt. Het resultaat? Een fijn verwenmoment voor jezelf en stralende voeten.

Pedicure verzorgt voeten van vrouw in stoel