Pedicure bij Neuropathie

27/06/2018   |   25/09/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

Als je last hebt van een neuropathische voet, dan komt dit meestal doordat je last van zenuwschade door diabetes. Neuropathie is een van de meest voorkomende klachten bij mensen met diabetes. De klachten zijn het gevolg van schade aan de zenuwen die ontstaan door de verhoogde bloedsuikerspiegel, ook wel hyperglykemie genoemd. De schade treft vooral de handen en de voeten, maar ook de ogen, de bloedvaten en het urinestelsel kunnen hieronder lijden. Als je de voeten met neuropathie niet tijdig behandelt kan dit leiden tot gevoelloze voeten.

Symptomen van Neuropathie bij de voeten

Waar kan je Neuropathie aan je voeten aan herkennen, wat zijn veel voorkomende symptomen hiervan? Door de slechte doorbloeding van de voet worden de afvalstoffen niet voldoende afgevoerd. Hierdoor krijg je minder gevoel in je voeten. Je kunt ook last krijgen van pijn aan de voeten, een vervelende, stekende pijn die maar slecht met pijnstillers te behandelen is. Ook krijgen mensen met Neuropathie vaak last van een doof gevoel, prikkelingen en soms zelfs evenwichtsstoornissen.

Ga regelmatig naar een pedicure met uw diabetische voet

Voor iedereen met voetproblemen is een regelmatig bezoek aan de pedicure van belang. Je voeten hebben het zwaar te verduren en een goede voetverzorging is heel belangrijk. Maar als je last hebt van diabetes en je hebt Neuropathie dan is goede en regelmatige voetverzorging extra van belang. Doordat de bepaalde zenuwen in de voet uitvallen gaan de voetspieren minder goed werken. Dit vergroot de kans op blaren, eelt en zelfs voetwonden. Door ook nog eens een slechte doorbloeding waar veel diabetes patiënten mee te maken hebben genezen deze wondjes ook nog eens minder snel.

Door regelmatig een pedicure te bezoeken kun je als diabetes patiënt voetklachten niet geheel verhelpen, maar je kunt de klachten wel enorm verminderen. Er zijn zelfs speciale pedicures voor deze diabetes behandelingen. Zo worden eelt- en blaarvorming tijdig behandelt en kan de pedicure specialist je tevens adviseren over het juiste schoeisel en eventuele thuisbehandeling. Informeer ook of de behandeling bij de pedicure vergoed wordt door je zorgverzekering, soms is dit namelijk wel het geval omdat dit ter behandeling is van diabetes gerelateerde klachten.