Wat zijn goede sokken en waaraan moeten ze voldoen?

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Dat het dragen van de verkeerde schoenen kan leiden tot voetproblemen is voor veel mensen geen nieuws. Echter, dat het dragen van de verkeerde sokken ook tot een verscheidenheid aan voetproblemen kan leiden, is voor veel mensen wel nieuw. In dit artikel leggen we uit waarom het dragen van de verkeerde sokken tot voetproblemen kan leiden, wat goede sokken zijn, waaraan ze moeten voldoen, waar je ze koopt en hoe je slijtage voorkomt.

Waarom is het verstandig om goede sokken te dragen?

Dat je koude voeten kunt krijgen als je te dunne sokken draagt, weten veel mensen wel. Toch kunnen ook minder voor de hand liggende voetproblemen, zoals zweetvoeten, droge voeten en (overtollig) eelt, ontstaan door het dragen van de verkeerde sokken.

Wat zijn goede sokken?

Ben jij van plan om nieuwe sokken aan te schaffen en vraag je je af waar goede sokken aan moeten voldoen? Wij hebben een aantal (niet-esthetische) richtlijnen op een rij gezet.

Goede sokken:

  • Zitten comfortabel;
  • Sluiten goed aan op de voet;
  • Zitten niet te strak (waardoor ze afknellen), maar zijn ook niet te ruim (waardoor ze dubbel gaan zitten);
  • Zijn gemaakt van natuurlijk-absoberende, slijtvaste en lichte materialen, zoals katoen of wol;
  • Hebben niet-voelbare naden.

Sport of wandel je regelmatig? Des te meer reden om te investeren in goede sokken.

Extra tip: verschoon je sokken elke dag én ook na fysieke inspanning.

Verschillende sokken

Waar koop je goede sokken?

Wil jij er zeker van zijn dat sokken goed bij jou passen? Kies er dan voor om sokken te kopen in een fysieke kledingwinkel, waar het is toegestaan om sokken te passen. Weet je al precies welke sokken je wilt? Dan kun je je sokken natuurlijk ook online kopen. Online is het nog veel makkelijker om sokken van verschillende kledingmerken te vergelijken. Bovendien is het makkelijker om een voordelig paar uit te kiezen.

Hoe voorkom je dat je sokken slijten?

Goede sokken zijn meestal net wat duurder dan 'slechte' sokken. Wil je voorkomen dat jouw sokken snel slijten? Gebruik dan de onderstaande tips:

  • Draag goede schoenen: goede schoenen sluiten goed aan op jouw voeten, waardoor er geen wrijving in de schoen ontstaat.
  • Houd je teennagels kort: is het je weleens opgevallen dat er gaatjes ontstaan aan de uiteindes van je tenen? Dat kan komen door te lange teennagels. Hou daarom je teennagels kort.
  • Loop niet op sokken: hoewel het verleidelijk kan zijn om op sokken te lopen, slijten je sokken daardoor extra snel. Draag daarom thuis één specifiek paar (dikke) sokken of kies voor goede pantoffels of slippers.