Elektrische eeltverwijderaar: voordelen & nadelen

Heb je overtollig eelt op je voeten? Dan kun je daar last van hebben! Eelt is een verdikking van de huid die ontstaat als er, gedurende een langere tijd, (te) veel druk op een bepaalde plaats wordt uitgeoefend. Als reactie daarop zal de huid een beschermende laag aanmaken die bestaat uit dode huidcellen. Deze laag wordt eelt genoemd. Overtollig eelt kan erg pijnlijk zijn. Het ontstaat bijvoorbeeld op plekken waar de schoen knelt. Gelukkig kun je overtollig eelt gemakkelijk zelf aanpakken, bijvoorbeeld met een elektrische eeltverwijderaar. Dit is een vijl die elektrisch wordt aangedreven, waardoor je zelf minder kracht hoeft uit te oefenen om het eelt te verwijderen. Hieronder lees je wat de voor- en nadelen zijn van een zo'n elektrisch hulpmiddel en hoe je hiermee aan de slag kunt gaan.

Voordelen van een elektrische eeltverwijderaar

Eelt verwijderen kun je gemakkelijk zelf met een eeltverwijderaar. Zeker als er nog geen sprake is van hele pijnlijke plekken, zoals likdoorns. Je kunt bijvoorbeeld een elektrische eeltverwijderaar gebruiken. Een voordeel van zp'n elektrische eeltverwijderaar is dat je nauwelijks druk hoeft uit te oefenen en dat je zelf niet echt hoeft te "vijlen". Het apparaat is meestal ergonomisch ontworpen, waardoor het lekker in de hand ligt.

elektrische eeltverwijderaar

De nadelen van een elektrische eeltverwijderaar

Een elektrische eeltverwijderaar heeft niet alleen maar voordelen ten opzichte van de normale eeltverwijderaars. Op de eerste plaats is een elektrische eeltverwijderaar vaak behoorlijk prijzig. Sommige apparaten maken gebruik van batterijen als voeding. Deze kunnen leeg raken en meestal moeten de batterijen nog los worden aangeschaft. Een ander nadeel is dat het gebruik een beetje handigheid vereist. Meestal heb je een aantal sessies nodig om goed door te hebben hoe je het apparaat op de beste manier kunt gebruiken.

Andere eeltverwijderaars

Kies je liever voor een goedkoop alternatief? Kies dan voor een voetvijl of een eeltrasp. In tegenstelling tot een elektrische verwijderaar, moet er dan wel meer handwerk verricht worden. Een andere methode die bewezen effectief is, is het gebruik van eeltpleisters. Dit zijn pleisters die voorzien zijn van een speciaal laagje. Dit laagje bestaat uit verschillende bestandsdelen die ervoor zorgen dat de eeltplekken of likdoorns week worden. Na een paar dagen kun je dan heel eenvoudig het overtollige eelt met scrub en een sponsje wegwassen. Heb je echt veel last van eelt? Dan is een bezoek brengen aan de pedicure vaak de beste oplossing!