Tips tegen koude voeten

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Het koude weer is weer in aantocht. Voelen je voeten als ijsklompjes? Zijn ze koud, stijf en misschien zelfs pijnlijk? In dit artikel lees je hoe je van je koude voeten afkomt: 10 tips tegen koude voeten.

Tip: lees dit artikel als je altijd last hebt van koude voeten.

1: Snelle oplossing: föhnen

Wil je een snelle oplossing? Pak er dan een föhn bij. Klinkt misschien een beetje vreemd, maar voor je het weet zijn je voeten weer lekker warm.

2: Een warm voetenbad

Neem een lekker warm voetenbad. Je voeten opwarmen en ontspannen in één.

3: Neem wisselbaden

Bij koude voeten is de bloedsomloop meestal niet optimaal. De bloedsomloop stimuleren is daarom een goed idee. Dit kun je doen met wisselbaden. Hiervoor maak je twee voetenbadjes. Een warme en een koude. Houdt je voeten een paar minuten in het warme bad en daarna een paar seconden in het koude voetenbad. Herhaal dit zes keer en eindig met het koude badje.

4: Masseer je koude voeten

Een andere manier om de bloedsomloop te stimuleren: geef je koude voeten een massage. Dit kun je zelf doen, maar het laten doen is natuurlijk ook een mogelijkheid. Hiervoor kun je onder andere bij een pedicure die gespecialiseerd is in voetmassages terecht.

man houdt koude voeten tegen warme kruik

5: Beweeg meer en vaker

Ook deze tip heeft weer te maken met de bloedsomloop. Beweging stimuleert je bloedcirculatie en houdt je lichaam warm. Je zult vast wel eens gemerkt hebben dat je sneller koude voeten krijgt als je een tijd stil zit. Zorg er daarom voor dat je voldoende beweegt. Sporten, wandelen of simpelweg wat oefeningen met je voeten. Hoe meer beweging, hoe warmer je voeten zullen zijn.

6: Een warme kruik of pittenzak

Leg een warme kruik of pittenzak tegen je voeten aan. Dit werkt het beste als je een dekentje over je voeten en de kruik heen legt.

7: (Verwarmde) pantoffels

Om te voorkomen dat je voeten koud worden, is het verstandig om bijvoorbeeld pantoffels te dragen. Wil je nog een stapje verder? Ze bestaan echt: verwarmde pantoffels. Deze pantoffels bevatten kersenpitten die je opwarmt, waarna je binnen no time van je koude voeten af bent.

8: Gebruik een voetenwarmer

Een speciale voetenwarmer lijkt misschien wat overdreven, maar het is heerlijk comfortabel en hoeft niet veel te kosten. Ideaal om je voeten lekker te verwarmen tijdens een avondje op de bank.

9: Draag wollen sokken

Wollen sokken ouderwets? Nee hoor. Wol blijft heerlijk warm en is van alle tijden. Goede wollen sokken maken een enorm verschil.

10: Draag twee paar sokken

Je kunt ook twee paar sokken over elkaar heen dragen. Bijvoorbeeld twee paar katoenen sokken. Of als eerst een paar katoenen sokken en daaroverheen dikkere huissokken.