Schoenen opbergen: tips en ideeën

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Het dragen van goede schoenen is een van de belangrijkste stappen die je kunt zetten om de gezondheid van je voeten te waarborgen. Eigenlijk is één of twee paar goede schoenen al voldoende, maar we willen natuurlijk wel wat te kiezen hebben. Uit onderzoek van Nelson is namelijk gebleken dat de Nederlandse vrouw gemiddeld maar liefst 23 paar schoenen bezit. We hebben dus genoeg om uit te kiezen! Maar waar laat je al die schoenen? Om je schoenen op te bergen kun je gebruikmaken van een schoenenrek, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Wij hebben een aantal leuke ideeën op een rij gezet.

Kleding- of schoenkast

Heb je genoeg ruimte en vind je het leuk om je schoenen overzichtelijk neer te zetten? Kies dan voor een grote kledingkast met speciale vakken voor schoenen of voor een speciale schoenkast.

schoenen rechtop in kledingkast

schoenenkast

Ladekast of commode

Vind je het niet zo belangrijk dat je schoenen direct zichtbaar zijn, maar wil je ze toch op een overzichtelijke manier opbergen? Kies dan voor een ladekast of commode.

kinderschoenen in ladekast

Schoenenrek voor in de hal

Wil je ook een aantal paar schoenen kwijt in de hal zonder dat de opslag ervan veel ruimte kost? Kies dan voor een schoenenrek die je aan de muur kunt bevestigen.

schoenenrek in een hal

Schoenenrek onder je kapstok

Onder de jassen die aan (muur)kapstok hangen, heb je vaak wat loze ruimte. Deze loze ruimte is perfect voor een schoenenrek dat onder je kapstok past.

schoenenrek onder kapstok

Schoenenrek van gaas of hekwerk

Wil je zelf een schoenenrek maken? Met een stuk gaas of hekwerk dat je aan de muur bevestigt, creëer je eenvoudig en snel je eigen schoenenrek.

Schoenen hangen aan schoenenrek van gaas

Schoenen opbergen onder je bed

Heb je niet zo veel ruimte? Kies dan voor een bed met opbergruimte. Op die manier maak je efficient gebruik van de ruimte, waardoor je meer spullen kunt opbergen dezelfde ruimte.

Schoenen opbergen onder bed