Welke soort nagellak gebruik je om je teennagels te lakken?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Zodra de zon zich vaker laat zien, worden de slippers en sandalen weer uit de kast getrokken. Het dragen van slippers en sandalen, betekent voor veel vrouwen dat ze hun teennagels weer moeten lakken. Maar welke nagellak kies je eigenlijk voor je teennagels? Wij zetten de mogelijkheden op een rij.

Tip: Wil je weten welke kleur nagellak je moet kiezen? Lees dan dit artikel!

Teennagels lakken met normale nagellak

Normale nagellak is de klassieke potje nagellak dat je vrijwel overal kunt kopen: bij de lokale drogist, online en zelfs bij de sommige supermarkten. Normale nagellak is verkrijgbaar in allerlei kleuren en droog je aan de lucht.

Voordeel van normale nagellak

  • Gemakkelijk aan te brengen: Je hebt alleen je favoriete kleur nagellak en wat geduld nodig. Heb je dat niet? Er bestaan ook quick dry varianten.

Nadeel van normale nagellak

  • Niet erg duurzaam: Normale nagellak gaat vaak snel chippen en beschadigt relatief snel, vooral als je toch regelmatig gesloten schoenen draagt.

Tip: Wij leggen uit hoe je zelf je teennagels lakt.

teennagels worden gelakt in salon met normale nagellak

Teennagels lakken met gellak

Gellak is een speciaal soort nagellak die je onder een UV- of LED-lamp uithardt. Gellak blijft (veel) langer mooi zitten dan normale nagellak. Gellak is verkrijgbaar bij sommige lokale drogisten of online, zoals op nagelgroothandel.nl.

Voordeel van gellak

  • Langdurig resultaat: Gelnagellak blijft langdurig mooi, meestal twee tot vier weken, maar soms zelfs zes weken.

Nadeel van gellak

  • Meer gedoe om aan te brengen: Je hebt een UV- of LED-lamp nodig en het kost wat meer tijd om je teennagels te lakken.

gellak op teennagels wordt uitgehard onder een uv-lamp

Teennagels (laten) lakken met acryl nagellak

Acryl nagellak is een mengsel van een vloeistof en een poeder waarmee je een kunstmatige laag op je nagels creëert. Het wordt vooral gebruikt om vingernagels te lakken, maar in principe kun je het ook gebruiken om je teennagels te (laten) lakken. Acryl nagellak wordt meestal aangebracht door een professional.

Voordeel van acryl nagellak

  • Zeer stevig en duurzaam: Acryl nagellak is perfect voor wie zijn nagels langdurig mooi en sterk wil houden. Met acryl nagellak kun je bovendien de vorm en/of bolling van je eigen teennagel een beetje 'bijsturen'.

Nadeel:

  • Moeilijk aan te brengen en te verwijderen: Acryl nagellak wordt eigenlijk altijd professioneel aangebracht. Daarnaast kan het je natuurlijke nagels beschadigen, zeker als het verkeerd wordt verwijderd.

Welke nagellak kies je voor je teennagels?

Dat is afhankelijk van jouw voorkeuren. Hieronder vind je de mogelijkheden nogmaals op een rij:

  • Normale nagellak: Kies voor normale nagellak als op zoek bent naar snel resultaat, een goedkope oplossing en bereid bent om het risico te lopen dat je snel weer opnieuw aan de slag moet.
  • Gellak: Kies voor gellak als je wilt dat de nagellak langer blijft zitten.
  • Acryl nagellak: Kies voor acryl nagellak als je wilt dat de nagellak tegen een stootje kan of als je de vorm of bolling van je eigen nagel wat wil 'bijsturen'.

bovenaanzicht van vrouw die op bank haar teennagels lakt