Wat te doen tegen stinkvoeten?

29/03/2020   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

Stinkvoeten zijn erg vervelend. Ze voelen meestal plakkerig aan en hebben de neiging vieze geurtjes te verspreiden. Bovendien krijg je eerder blaren als je zweetvoeten hebt. Zweten is een natuurlijke reactie van het lichaam om overtollige warmte kwijt te raken. De vieze geur ontstaat door micro-organismen, die prima gedijen op een warme en vochtige plek.

Wil je van stinkvoeten voorkomen? Dan is het belangrijk om je voeten zo droog mogelijk te houden. Was ze minstens eenmaal per dag met antibacteriële zeep. Droog ze daarna goed af met een handdoek en trek schone sokken aan, bij voorkeur van natuurlijk materiaal.

Talkpoeder en voetendeodorant

Naast het dragen van goede sokken, is het materiaal van je schoenen erg belangrijk. Kies voor leren schoenen van een goede kwaliteit. Wissel bij het dragen ook verschillende paren af, zodat je schoenen de tijd krijgen om te goed te drogen. Daarnaast kun je producten gebruiken, die overmatig transpireren tegengaan. Strooi bijvoorbeeld wat talkpoeder in je sokken en schoenen om vocht te absorberen en je voeten droog te houden. Je kunt ook een voetdeodorant gebruiken, die naast overmatig zweten ook de nare geurtjes bestrijdt.

Stinkvoeten

Huismiddeltjes

Het hebben van stinkvoeten is een veelvoorkomend probleem. Je bent zeker niet de enige! Daarom zijn er door de jaren heen huismiddeltjes bedacht om ze weer schoon en fris te krijgen.

Zo kun je bijvoorbeeld een half kopje mondwater, een half kopje azijn en een kopje warm water in een teiltje mengen en daar je voeten een kwartiertje in weken. Daarna goed afdrogen en met een eeltvijl of puimsteen de droge huidcellen verwijderen. Het resultaat? Tintelfrisse en zijdezachte voeten. Ook insmeren met kamferspiritus of zinkolie helpen om zweetvoeten te bestrijden.

Medische hulp en advies

Wat voor jou het beste werkt, moet je eigenlijk gewoon uitproberen. De oorzaak van zweetvoeten is namelijk niet bij iedereen hetzelfde. Heb je alles al uitgeprobeerd, maar zonder resultaat? Ga dan naar je huisarts, die je eventueel kan doorverwijzen naar een dermatoloog. Deze huidarts kan de oorzaak van de overmatige transpiratie achterhalen en een passende behandeling adviseren. In sommige gevallen wordt er medicatie voorgeschreven om je van dit vervelende probleem af te helpen, zodat je voortaan met frisse, droge voeten door het leven gaat.

Laatste nieuwtjes ontvangen?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.