Wat is een voetenmasker en waarom gebruik je deze?

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Het is voor de meeste mensen vanzelfsprekend om hun lichaam, tanden, gezicht en handen te verzorgen. Voetverzorging is dat daarentegen niet. Hoewel onze voeten ons lichaam de hele dag dragen en het soms zwaar te verduren hebben, wordt de verzorging ervan - omdat ze meestal niet zichtbaar zijn - vaak overgeslagen. Wist je dat een gebrek aan voetverzorging kan leiden tot allerlei voetproblemen? Een manier om je voeten te verzorgen is het - zo nu en dan - nemen van een voetenmasker. In dit artikel leggen we uit wat een voetenmasker is, waarom je deze gebruikt, hoe je de beste uitkiest en hoe je deze gebruikt.

Wat is een voetenmasker en waarom gebruik je deze?

Een voetenmasker of voetmasker is een voetverzorgingsproduct dat als doel heeft om de huid van de voet te verzorgen. Voetenmaskers zijn er in verschillende soorten.

Hydraterende voetenmaskers

Voelen jouw voeten droog aan? Dan is een hydraterend voetenmasker waarschijnlijk het juiste voetenmasker voor jou. Zoals de naam al zegt, hydrateert een hydraterende voetenmasker de (droge) huid van de voeten.

Exfoliërende voetenmaskers (peeling)

Met een hydraterend voetenmasker maak je de huid zachter, maar soms is dat niet voldoende. In zo'n geval zou je kunnen kiezen voor een exfoliërend voetenmasker of een peeling. Dergelijke voetenmaskers stimuleren de vernieuwing van de huid. In de praktijk betekent dat, dat je oude huid in versneld tempo loslaat. De oppervlakkige, droge huid laat los en gaat schilferen. Onder de nieuwe huid groeit nieuwe, zachtere huid.

(Peel-off) crémes en sokken

Maskers zijn er in verschillende hoedanigheden:

  • Crèmes die je laat intrekken
  • Zogenaamde peel-off maskers in crémevorm die je op je voeten smeert en die je er na een poos weer 'afpelt'
  • Een soort van sokjes die je aan moet trekken

De werking van een product wordt altijd uitgelegd op de verpakking of in de bijsluiter van het product. Lees daarom - voor een optimale werking van het masker - van te voren goed door hoe je het product moet gebruiken.

zachte voeten door voetenmasker

Hoe kies je het beste voetenmasker uit?

Om maar met de deur in huis te vallen: er bestaat geen beste voetenmasker. Het voetenmasker dat voor jou het beste werkt, zal je dus zelf moeten ontdekken. Met behulp van het onderstaande stappenplan kies jij het beste voetenmasker uit:

  • Inspecteer je voeten: zijn jouw voeten alleen een beetje droog of heb je ook last van (kleine) eeltplekken? In de meeste gevallen is een hydraterend voetenmasker voldoende, maar als je erg droge voeten hebt, kun je ook kiezen voor een exfoliërend voetenmasker.
  • Lees reviews: hoewel iedereen andere voeten heeft, kan het helpen om reviews van anderen te lezen. Ga op zoek naar reviews van mensen die ongeveer hetzelfde probleem als jij ervaren.
  • Bezoek een drogist en win advies in bij een medwerkerkies je ervoor om een voetenmasker bij een drogist aan te schaffen? Win dan advies in bij een medewerker. Vertel diegene over de staat waarin jouw voeten verkeren en waar je naar op zoek bent. Ervaren medewerkers wete vaak precies welk product past bij welk probleem.
  • Probeer meerdere producten uit totdat je de juiste vindt: omdat er geen beste product bestaat, is het verstandig om verschillende maskers te proberen om zo te ontdekken welk product het beste bij jou werkt.

Waar koop je een voetenmasker en wat kosten ze?

Voetenmaskers zijn vrijwel overal verkrijgbaar: online, bij de drogist, bij een pafurmerie en zelfs in grote(re) supermarkten. In de (online) winkel vind je ze op de afdeling voetverzorging. Een goedkoop voetenmasker kost minder dan één euro, terwijl je voor duurdere varianten soms meer dan tien euro betaalt.