Mooi, verzorgde voeten en teennagels voor een bruiloft

08/07/2021   |   12/07/2021   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

Ga je binnenkort zelf trouwen of ben je van plan om een bruiloft van een naaste te bezoeken? Zeker in de zomer kan het voorkomen dat je met open schoenen voor de dag wilt komen. Helaas zijn onze voeten, en dat geldt eigenlijk niet alleen voor bruiloften, vaak een ondergeschoven kindje. Op zich is dat natuurlijk begrijpelijk, want je bent waarschijnlijk al druk genoeg met het plannen van de dag en het uitzoeken van een mooie trouwlocatie en trouwjurk. Toch kunnen we het brengen van een bezoek aan een pedicure, vlak voor een van de mooiste dagen uit je leven, van harte aanbevelen. Het is niet alleen fijn om met mooi verzorgde voeten voor de dag te komen; een pedicurebezoek is ook een uitgelezen kans om even lekker tot rust te komen in een hectische en drukke periode.

Waarom zou je je voeten verzorgen voor een bruiloft?

Wie op zoek is naar een trouwlocatie heeft een legio aan mogelijkheden. Alleen al op Weddingspaces.com staan duzend trouwlocaties. Je vindt er voor ieder wat wils; of je nu opzoek bent naar trouwlocaties in Zwolle of Amsterdam. Hetzelfde verhaal gaat op voor ons kapsel en visagie, want vrijwel iedere kapsalon of schoonheidssalon heeft een bruidskapsel en/of bruidsmake-up op de prijslijst staan.

Voor onze voeten ligt het (blijkbaar) anders. De term bruidsnagels wordt vooral aan vingernagels gekoppeld en alleen al het feit dat de term “bruidsvoeten” of “bruidsteennagels” vrijwel nergens op de pedicureprijslijst staat, geeft al aan dat we er niet allemaal even hard mee bezig zijn. En waarom zouden we ook? We hebben het toch al druk genoeg? Echter, als je er goed over nadenkt, zijn onze voeten juist extra belangrijk op deze dag. Je bent op een trouwdag de hele dag druk in de weer, je wordt geleefd, en je voeten krijgen dus extra veel te verduren. Zeker als je op open schoenen wilt verschijnen, maar ook als je aan het eind van de dag je gesloten schoenen om wilt ruilen voor een paar elegante slippers, omdat je hakken zoveel pijn doen, is het fijn om met mooie, verzorgde voeten voor de dag te (kunnen) komen. Je hebt niet alleen minder last van kwalen, maar voelt je ook een stuk zelfverzekerder.

Voeten verzorgen bruiloft pedicure

Breng een bezoek aan een pedicure

Je eerste gedachte zal waarschijnlijk uitgaan naar nagelverzorging, maar ook de verzorging van de voet is van groot belang. Door je voeten op een juiste manier te verzorgen, zorg je dat de algemene staat van je voet beter is. Het zou natuurlijk zonde zijn als je op je op deze belangrijke dag last van je voeten krijgt. Bezoek daarom voor een bruiloft eens een pedicure. Een pedicure kan je onder andere helpen met het verwijderen van overtollig eelt, het behandelen van likdoorns en het verhelpen van een ingegroeide teennagel.

Ook speelt ook cosmetische voetverzorging, het aanbrengen van een mooie nagellak, natuurlijk een belangrijke rol voor zo’n mooie dag. Gelukkig hebben sommige pedicures hebben een speciaal bruidsarrangement op de prijslijst staan, maar lang niet allemaal. Dat betekent overigens niet dat ze het niet aanbieden. Vrijwel iedere pedicure staat er welwillend tegenover. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Informeer dan eens bij jouw favoriete (pedicure)salon. Dat hoeft niet eens per se een gespecialiseerde pedicure te zijn. Er zijn genoeg schoonheidssalons en nagelstudio’s die een pedicurebehandeling aanbieden in hun bruidsarrangement. Niet alleen je voeten en teennagels worden dan behandeld, maar je kunt er ook voor kiezen om de handeling te combineren met bijvoorbeeld het zetten van een bruidskapsel, een massage of met het verzorgen van je wenkbrauwen.

Waarom zou je je voeten niet zelf verzorgen?

Natuurlijk kan dat! Het is sowieso niet onverstandig om je voeten zo goed mogelijk te verzorgen. Echter, juist voor zo’n belangrijke dag is een uurtje bij de pedicure een mooie moment om helemaal tot rust te komen.