De stap naar zelfstandig pedicure

13/03/2019   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Voor veel pedicures is het een droom om een eigen pedicurepraktijk te starten. Voor jezelf iets opbouwen in combinatie met de vrijheid en de verdiensten die hierbij komen kijken, dat is voor veel mensen de reden om in het diepe te springen. Om de stap naar een eigen praktijk te zetten, moet je wel het nodige voorbereiden. Hoe ga je het aanpakken, ga je een voltijd of deeltijd praktijk runnen, waar vestig je de praktijk, werk je vanuit huis of ambulant, wat heb je nodig aan inventaris en hoe ziet de financiële plan eruit. Dit zijn zaken die aan bod komen in een ondernemingsplan. Omdat de stap naar ondernemerschap voor de één groter is dan voor de ander, is het maken van zo’n plan een verstandige keuze.

Zelfstandig pedicure

Ondernemingsplan opstellen als pedicure

In het ondernemingsplan beschrijf je in een aantal stappen en beantwoord je vragen over je persoonlijke drijfveren, tijdsinvulling, het aantrekken van cliënten en het financiële plaatje. Er zijn plannen die uit een paar A4’tjes bestaan en er zijn plannen met uitgebreide formats en beschrijvingen. Voor de één werkt de compacte vorm en voor de ander een uitgebreide meer gedetailleerde beschrijving. Waar je je prettig bij voelt is natuurlijk per persoon verschillend en doet niets af aan de inhoud of intenties van je onderneming. Zolang het plan je maar helpt om inzicht te krijgen of je ideeën realistisch zijn en of je voldoende gemotiveerd bent om het te gaan doen. Op deze pagina vind je een voorbeeld ondernemingsplan.

Een belangrijk onderdeel van het plan is het financiële plaatje. Welke investering moet je doen en word je daar dan ook écht financieel beter van. Zaken die belangrijk zijn: het tarief voor de verschillende pedicurebehandelingen, hoeveel uur ga je werken, welke spullen moet je aanschaffen, verkoop je extra randproducten en hoeveel klanten schat je in dat je gaat behandelen. Al deze zaken reken je door om uiteindelijk te kunnen inschatten of je hiermee een gezonde financiële onderneming kunt opbouwen. Wees kritisch, want je wilt later niet tegen financiële problemen aanlopen.

Uit je begroting blijkt hoeveel geld je nodig hebt om te kunnen beginnen als zelfstandig pedicure. Heb je het geld zelf dan kun je overwegen om dit te aan te spreken. Mocht je niet over voldoende eigen geld beschikken, dan kijk je of je het geld op de een of andere manier kunt lenen. Als het goed is geeft het ondernemingsplan je voldoende houvast om te starten of juist niet te starten. Wees kritisch, want je wilt later niet tegen financiële problemen aanlopen.

Laatste nieuwtjes ontvangen?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.