Waar moet je op letten als je schoenen koopt?

20/05/2020   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Heb jij ook een paar schoenen in je kast staan dat je bijna nooit draagt, omdat ze niet lekker zitten? Gekocht omdat ze zo mooi waren of omdat je ze 'nog wel in zou lopen'? Jammer van het geld natuurlijk, want schoenen zijn bedoeld om te dragen. Gelukkig kun je in de toekomst miskopen voorkomen door rekening te houden met de volgende tips. Zo kies je gemakkelijker schoenen, die mooi zijn, perfect passen en ook nog eens heerlijk zitten tijdens het dragen. Pijn aan je voeten voorkomen, begint met het uitkiezen van goede schoenen.

Kwaliteit staat voorop

Er zijn schoenen verkrijgbaar in allerlei materialen en prijscategorieën. Zowel in de schoenenwinkels als in schoenenwebshops is er ontzettend veel te kiezen. Let als eerste op de kwaliteit van het materiaal. Leren schoenen zijn altijd een goede keuze, omdat ze stevig en comfortabel zijn. Daarnaast is leer flexibel en zorgt het voor een goede ventilatie. Zo blijven je voeten beter droog, je krijgt dus geen zweetvoeten, en fris dan in een schoen van kunstleer of een ander materiaal.

Goede schoenen kopen passen

Maten zeggen niet alles

Pak jij direct schoenen in jouw eigen maat uit het rek? Dan heb je vast weleens gemerkt dat maten niet zoveel zeggen. Waar schoenen van het ene merk ruim vallen, zijn schoenen van het andere merk juist weer iets kleiner. Pas bij twijfel altijd verschillende maten, zodat je zeker weet dat de schoenen echt goed zitten. Koop je je schoenen online? Lees dan altijd goed de beschrijving. Daar staat meestal aangegeven hoe de maten uitvallen. Bestel eventueel meerdere maten. Je kunt de verkeerde maat altijd terugsturen!

Pas allebei de schoenen, mét goede sokken

In de meeste winkels staat er één schoen per paar als pasmodel. Zit die schoen goed? Vraag dan toch altijd ook om de andere schoen. Je eigen voeten zijn namelijk niet even groot, dus is het belangrijk dat de schoen aan je grootste voet past. Is de schoen voor één voet te ruim? Dan kun je er een inlegzooltje inleggen, zodat hij beter aansluit aan je voet. Pas schoenen altijd met de sokken, die je doorgaans draagt. Zo weet je zeker dat je nieuwe schoenen de juiste pasvorm hebben.

Ga voor genoeg ruimte

Comfortabele schoenen zijn altijd iets groter dan je voeten. De bal van je voet en je tenen moeten voldoende ruimte hebben. Houd rekening met ongeveer 1 centimeter extra ruimte. Daarnaast moet de schoen breed genoeg zijn voor je voet, zodat je tenen goed binnen het voetbed vallen. Beweeg je tenen altijd even op en neer tijdens het passen om te voelen of je genoeg bewegingsruimte hebt. Je kunt schoenen het beste aan het einde van de dag passen, als je voeten wat dikker zijn. Zo weet je zeker dat ze op ieder moment van de dag lekker zitten.

Laatste nieuwtjes ontvangen?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.