Voetverzorging(sproducten) voor thuis

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Als je de term "huidverzorging" of "huid" hoort, visualiseert je geest hoogstwaarschijnlijk de huid van je gezicht en de zones rondom je gezicht. Sommige onder ons zullen denken aan de huid van hun handen, benen of armen, maar hoeveel van ons denken aan de huid van hun voeten? Gek eigenlijk dat deze o zo belangrijke lichaamsdelen, die onze gewicht gedurende hele dag dragen, zo vaak vergeten worden. De huid van je voeten heeft juist veel aandacht nodig, omdat deze de neiging kan hebben om uit te drogen of te barsten. Veel voetproblemen zijn te wijten aan een gebrek aan goede voetverzorging. Daarom hebben we een aantal tips voor goede voetverzorging die je thuis kunt uitvoeren op een rij gezet.

Gebruik vochtinbrengende crèmes en lotions

Heb je last van droge voeten of eeltplekken? Gebruik dan regelmatig een vochtinbrengende crème of lotion. Een voorbeeld van zo’n crème is Glytone Ultra Softening Heel and Elbow Cream. Deze krachtige lotion hydrateert en vernieuwt de huid van je voeten en ellebogen. Dankzij het werkzame ingrediënt glycolzuur, dat wordt gecombineerd met vitamine E, wordt de huid geëxfolieerd. De fabrikant omschrijft het product als "een krachtige formule die onmiddellijk werkt om de ruwe, droge, gebarsten huid op de hielen en ellebogen te herstructureren en glad te maken". 

Neem zo nu en dan een voetenbad

Neem dan af en toe een voetenbad, enerzijds ter ontspanning, maar ook zodat harde huidplekken, zoals eelt, zachter wordt. Neem zo'n voetenbad ongeveer vijf of tien minuten. Meer informatie over het nemen van een voetenbad lees je hier.

Scrub je voeten regelmatig

Door je huid te scrubben en exfoliëren, verwijder je dode huidcellen. Daardoor kan je huid moisturizers, lotions en andere behandelingen beter opnemen. Een voorbeeld van een exfolierend product is Dermelect Runway Ready Luxury Foot Treatment. Dit treatment fungeert ook als een hydraterende vochtinbrengende crème voor je voeten en gebruikt een combinatie van alfahydroxyzuren om dode huidcellen weg te halen die mogelijk zouden uitharden tot eelt.

Voetverzorging smiley

Gebruik extra opvulling in je schoenen

Of je nu kiest voor dikkere sokken of inlegzolen, een beetje extra opvulling kan je helpen om eelt op drukpunten te voorkomen. De extra vulling vermindert de wrijving die je bepaalde drukpunten ondervinden tijdens je dagelijkse wandelingen, waardoor de kans op eeltvorming afneemt.

Gebruik producten met salicylzuur om eelt tegen te gaan

Producten met salicylzuur werken effectief tegen eelt. Heb je veel last van eelt? Gebruik dan eeltpleisters of vochtinbrengende crèmes die salicylzuur bevatten. Een voorbeeld van zo’n product is Patchology's PoshPeel PediCure. Dit product maakt gebruik van de kracht van salicylzuur om irriterend eelt te kalmeren en te verminderen, terwijl het je voeten rehydrateert voor een zachtere, helderdere huid.

Vergelijk en laat je indien nodig adviseren

Er zijn ontelbaar producten op de markt en ieder product werkt net weer anders. Niet iedereen heeft baat bij hetzelfde product. Er is dus geen beste product. Het is voor ons logisch dat we energie vergelijken, maar verdiepen we ons dan niet in voetverzorgingsproducten? We kiezen vaak voor een makkelijke oplossing, terwijl we er juist tijd aan moeten besteden. Kom je er zelf niet uit? Laat je dan adviseren door een pedicure of huisarts.