Vergoeding Pedicure 2018

12/06/2018   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Neem je graag een pedicure of je bent van plan dit te doen? Bijvoorbeeld omdat je gelezen hebt dat het heel gezond is om je voeten goed te verzorgen of omdat je last hebt van voetklachten zoals eelt, voetwratten of zweetvoeten. Het kan ook zijn dat je last hebt van diabetes of reuma en hierdoor voetklachten hebt die aan je ziekte gerelateerd zijn. Worden bezoekjes aan de pedicure in 2018 vergoed door de zorgverzekering?

Let op: je dient altijd zelf na te gaan of een pedicure behandeling door jouw zorgverzekeraar en in jouw geval wordt vergoed.

Vergoeding pedicure zorgverzekering / basisverzekering 2018

Voor diabetes patiënten met een Simm’s classificatie van twee of hoger worden de pedicure behandelingen die dienen ter verlichting van de klachten vergoed vanuit de basisverzekering. Voor diabetes patiënten met een Simm’s classificatie één wordt dit ook vergoed, maar hiervoor gelden wel aanvullende voorwaarden. Houdt er rekening mee dat het eigen risico van toepassing is op de basisverzekering en dat uw vergoeding kan worden verrekend met het openstaande eigen risico. Wil je de precieze voorwaarden weten die voor jou gelden? Neem dan altijd contact op met je zorgverzekeraar.

Vergoeding pedicure aanvullende verzekering 2018

Met een aanvullende zorgverzekering krijgen mensen met reuma, een dwarslaesie of andere klachten zoals een herseninfarct de behandeling soms ook vergoed. Het is daarom verstandig om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar als je wilt weten of een pedicure behandeling in jouw geval vergoed wordt. Zo voorkom je achteraf dat je de rekening niet kunt betalen.

Kies de juiste pedicure

Om de behandeling vergoed te krijgen is het belangrijk dat de pedicure praktijk duidelijk aangeeft dat het gaat om een behandeling van diabetes met de daarbij horende Simm’s classificatie. Met een hogere classificatie is de kans op verwondingen aan je voeten groter en vandaar dat de zorg meestal vergoed wordt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat behandeling wordt uitgevoerd door een (medisch) pedicure die aangesloten is bij Provoet. Dit is een organisatie die de kwaliteit van de behandelingen waarborgt. Wil je zeker weten dat de behandeling wordt vergoed? Neem dan vooraf contact op met de klantenservice van jouw zorgverzekeraar. De medewerkers kunnen vertellen of uw behandeling vergoed wordt en hoe de behandeling moet worden gedeclareerd.

Cosmetische behandelingen

Normale behandelingen van uiteenlopende klachten worden niet vanuit het basispakket vergoed. Ook worden behandelingen die uit cosmetische overwegingen plaatsvinden worden vrijwel nooit vergoed. Dit geldt bijvoorbeeld voor het scrubben van de voeten en het mooi maken met nagellak of een vocht inbrengende crème. Maar ook het netjes vijlen van de nagels en het verhelpen van ingegroeide teennagels, vallen in de regel buiten het basispakket en de aanvullende verzekering.

Laatste nieuwtjes ontvangen?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.