Pedicure informatie

06/11/2018   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: nieuws

Een pedicure weet alles van de voeten en voert voetbehandelingen uit. Deze behandelingen zijn zeer divers en het soort behandeling is afhankelijk van de wensen van de klant. Om als pedicure aan het werk te kunnen bij een pedicurepraktijk moet je meestal in het bezit zijn van een diploma. Gelukkig kun je op meerdere locaties een cursus tot pedicure volgen. Na afronding van de cursus ben je in het bezit van een diploma waarmee je bepaalde taken binnen de pedicure sector kunt uitvoeren. Als je ook medische pedicure wilt zijn, dan moet je een extra aantekening hebben.

Wat is een pedicure?

Een pedicure is iemand die zich bezighoudt met het verzorgen van de voeten. Denk hierbij aan het verwijderen van eelt, het verzorgen van de nagels en deze eventueel voorzien van kleurtje. Zowel de behandeling als degene die de behandeling uitvoert wordt een pedicure genoemd. Een pedicure weet hoe je de voeten het beste mooi en gezond kunt houden en informeert hier klanten over. Vooral in de zomermaanden bezoeken veel mensen een pedicure, omdat ze graag willen dat hun voeten dan stralen. Je zal namelijk veel sandalen of slippers dragen en dat wil je dat je voeten en tip top uitzien.

Waar werk je als pedicure?

Als pedicure ben je meestal werkzaam in een schoonheidssalon of pedicurepraktijk, maar je kan ook bij andere bedrijven werkzaam zijn of een eigen praktijk hebben. Een schoonheidssalon is een salon die volledig gericht is op de uiterlijke verzorging. Er zijn ook pedicures die geen vaste werkplek hebben, maar op verzoek een bezoek aan de klant brengen. Het is dus ook mogelijk om een pedicure aan huis te contacteren. Je hoeft hiervoor dus niet altijd naar een schoonheidssalon. Dit is bijvoorbeeld handig voor oudere mensen, die niet gemakkelijk in staat zijn om de deur uit te gaan.

Pedicure informatie

Normale en medische pedicure

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een normale en een medische pedicure. Bij een normale pedicure wordt de voet meestal slechts oppervlakkig behandeld. Het eelt wordt verwijderd en de nagels worden verzorgd. Echter, het is ook mogelijk dat je uit medische noodzaak een pedicure nodig hebt. Dan kan je een bezoekje brengen aan een medische pedicure. Als je je een medische pedicure wilt worden, dan zal je hiervoor een aparte opleiding moeten volgen, want je kan immers niet zomaar dit beroep gaan uitvoeren. Je moet in dit geval alles weten van de voet en hoe je deze moet verzorgen.

Laatste nieuwtjes ontvangen?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.