Wat doet een pedicure?

19/09/2018   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Je hebt voetklachten en vraagt je misschien af of een pedicure jou van je klachten af kan helpen. Je zit te overwegen om naar een pedicure toe te gaan, omdat je vriendinnen hier helemaal enthousiast over zijn, maar je weet eigenlijk niet precies wat je te wachten staat. Wat doet een pedicure nu eigenlijk en met wat voor problemen kun je er terecht. Ben je er ook welkom als je helemaal geen problemen met je voeten hebt?

Pedicure bij voetklachten

Loop je al enige tijd met voetklachten rond dan is het altijd een goed idee een bezoek te brengen een de pedicure. De pedicure kan je van veel uiteenlopend klachten afhelpen waar je misschien al erg lang onnodig mee rondloopt. Zo kan een pedicure je van je eelt afhelpen en worden blaren behandeld. Ze maakt korte metten met ingegroeide teennagels en ook voor voetwratten, likdoorns of eksterogen en kalk- of schimmelnagels kun je bij haar terecht. Als je hier eenmaal geweest bent, vraag je je af waarom je dit niet eerder hebt gedaan.

Pedicure zonder voetklachten

Heb je helemaal geen last hebt van voetklachten, dan ben je toch van harte welkom bij de pedicure. De pedicure zal beginnen met een controle van de voeten. Misschien ervaar je geen problemen, maar heb je toch last van eelt of begint een van je teennagels in te groeien, omdat je ze wat te kort hebt afgeknipt. Daarna krijg je een heerlijke voetbehandeling of een voetmassage waardoor je voeten weer zachter en in topvorm zijn. Ze mogen echt weer gezien worden. Als je wilt kun je ook nog kiezen voor een leuke nagellakje op je teennagels om het helemaal af te maken.

Tips voor thuis

De pedicure kan je goede adviezen geven over voetverzorging. Zo krijg je indien gewenst adviezen over welke schoenen verstandig zijn voor jouw voeten om zo de kans op voetklachten te verkleinen. Je krijgt tips over hoe je je voeten thuis kan verzorgen en behandelen en eventueel kan je zelfs een verzorgende zalf mee naar huis krijgen.

Laatste nieuwtjes ontvangen?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.