Voetverzorging bij reuma

04/09/2018   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: voetproblemen

Als reuma patiënt heb je vaak uiteenlopende klachten. Mensen met reuma hebben chronische ontstekingen in de gewrichten. Hierbij hebben ze vaak last van pijnlijke, gezwollen gewrichten en dit uit zich vooral in de handen en de voeten. Verder kampen de patiënten met stijve ledematen en zijn ze vaak erg vermoeid. Wel twintig procent van de mensen in Nederland heeft last van reuma. Een (medisch) pedicure kan voetklachten niet altijd helemaal oplossen, maar de pijn kan wel enorm verlicht worden door een regelmatig bezoek.

Voetklachten bij reuma

Mensen met reuma krijgen vaak last van voetklachten. Door de reuma wil de stand van de voeten nog wel eens veranderen. Hierdoor hebben ze een verhoogd risico op eeltknobbels en likdoornvorming. De schoen past vaak minder goed en de nagels hebben hier ook weer onder te lijden. Bovendien hebben reuma patiënten vaak verdikte of juist heel dunne nagels, brokkelige nagels, verkleuringen op de nagel en eeltvorming onder de nagel. Dit zijn problemen waar een gewone pedicure je ook mee kan helpen maar waarschijnlijk is het beter een gespecialiseerd pedicure op te zoeken.

Pedicure met specialisatie in voetverzorging voor reuma patiënten

Het is verstandig voor reuma patiënten een pedicure te bezoeken met een speciale aantekening, diabetische voet, die aangeeft dat ze gespecialiseerd zijn in voetverzorging voor reuma patiënten. Deze pedicure weet precies hoe hij of zij om moet gaan met de reuma gerelateerde klachten en kan deze zo goed verlichten. De voetproblemen worden niet voorgoed opgelost, maar doordat de klachten verlicht worden, kun je er beter mee leven. Tevens staan deze geregistreerd in het kwaliteitsregister.

Zelf thuis je voeten verzorgen

Een medisch pedicure je handige adviezen meegeven over hoe je zelf verdere voetklachten enigszins kunt voorkomen of verminderen. Zo kunnen zij adviseren welk schoeisel je het beste kunt dragen en hebben zij ook tips voor de voetverzorging thuis. Hierbij kan je denken aan voetbadjes en het gebruiken van een speciale voetzalf om de huid lekker soepel te houden.

Laatste nieuwtjes ontvangen?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.